Pages
▼
30 Mart 2015 Pazartesi
Havuç Kremalı Ispanaklı Rulo Pasta
Çok güzel hafifi bir pasta. Değişiklik arayanlara bir alternatif ayrıca süt alerjisi olanlar içinde. Havuç ve ıspanak bitmeden deneyin derim...
Ispanaklı havuçlu rulo pasta
Malzemeler:
Pandispanya için
•4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 1 paket kabartma tozu + vanilya
Yapılıı:
• 250 gr kadar ıspanak yaprağı tencereye konur üzerine yarım su bardağı su konur ve haşlanır.
Haşlanan ıspanaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
• Bir bardağa konur ve kenara alınır.
• Yumurta ve şeker çırpılır.ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede 10 dk pişirilir ( çok fazla tutmayın rulo yaparken kırılır.
• fırından çıkarılınca hemen kağıdıyla beraber rulo yapılır ve soğutulur.
Kreması için
• 1 kg havuç
• 1 su bardağı şeker
• 4 dolu yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
•Havuçların üst kısımları kazınır ve ufak ufak doğranır. Hafif üstüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
•Pişen havuçlar blendırla çekilerek püre haline getirilir.
• Havuç püresi ocağa alınır ve içine şekeri katılır.
• Nişasta bir kase içinde suyla açılarak havuç püresine karıştırarak ilave edilir .
•Portakal kabukları da eklendikten sonra kaynayana kadar pişirilir. ( çok katı olursa su ilavesiyle açabilisiniz)
• Rulo yaptığımız kek açılır ve içine havuç kreması sürülür. Dikkatlice kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarılır.
• Dilerseniz üzerine de benim gibi havuç kreması sürebilirsiniz.
• Dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendiriniz.
• 2-3 saat sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Elinize sağlık renkler harika uymuş lezzet de öyle olmalı sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık
YanıtlaSilAs seeing the photos, I never think it is the pasta. I'm sure that is a type of dessert.
YanıtlaSilMy Website at tEfL Training
As seeing the photos, I never think it is the pasta. I'm sure that is a type of dessert.
YanıtlaSilMy Website at tEfL Training