Pages

14 Mart 2014 Cuma

Tava Katmeri



Nefis mi nefis , kolay mı kolay bir börek tarifi :)

Tava katmeri tarifi
Malzemeler:

• 5 su bardağı un
• su
• tuz

iç malzemesi
• dilenen iç kullanılabilir ben beyaz peynir ve maydanoz kullandım.

Tava katmeri yapılışı:

• Un yoğurma kabına alınır tuz eklenir ve azar azar su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.
• Yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur üçe bölünür ve her bir beze kalın olacak şekilde merdaneyle açılır ve sıvı yağla yağlanır.

• Yağlanan hamur resimdeki gibi yuvarlanır hafif sıkarak yağla hamur bir birine geçmesi sağlanır ve iki ucundan içe doğru kıvrılarak ortadan ikiye kesilir.
• Kesilen bezeler unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açılır. Hafifçe yağlanan tavaya konur.
• İç malzemesinden de konduktan sonra üzerine açılan diğer hamur da konur ve orta ateşte kızarana kadar alt üst ederek pişirilir.bütün hamura bu işlem uygulanır.
• Sıcak servis edilir. Ayrıca hamurları iç koymadan tek tek olarak ta pişirebilirsiniz.


Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

5 yorum:

  1. nefis bir börek, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. HER UĞRADIĞIMDA PERİŞAN EDİYORSUN SEN BENİ LEZZET SARAYIM:))ELLERİNE SAĞLIK ŞU AN AÇIM AÇ...:)SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor böreğin..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. mis mis eline sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık katmer yapmayı biliyorum ama bunun pişirilişi daha ilginç sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...