Pages

17 Mart 2014 Pazartesi

Kayseri Yağlaması



Kayserinin güzelim meşhur yağlaması yemeye doyulmayacak bir lezzet. Kayseri yağlaması bakalım nasıl yapılmış. Tarif okuyucum Elif Hanıma ait. Kendisine teşekkür ediyorum...

Kayseri yağlaması tarifi
Malzemeler:

• 1 su bardağı ılık süt
• 1,5 su bardağı ılık su
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım paket yaş maya
• Aldığı kadar un

Kıymalı harcı için malzemeler:

• 400 gr kıyma
• 3 adet orta boy kuru soğan
• 3 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım demet maydanoz
• Tuz
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su



Kayseri yağlamasının yapılışı:

• Önce hamur yoğrulur bunun için; su, süt ve sıvı yağ yoğurma kabına konur maya eklenir ve ezilerek eritilir.
• Azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde mayalandırılır.
• Hamur mayalanırken kıyma tavaya alınır ve bol yağ koyularak kavrulmaya başlanır.
• İnce doğranan soğan ve biber kavrulan kıymaya eklenir birkaç dakika daha kavrulur. salçalarda eklenip karıştırıldıktan sonra su ve tuz eklenir.
• Kıyma suyunu çakane kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.
• Kıyma ocaktan alınır.
• Mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler yapılır ve pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açılır.
• Açılan bezeler yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.
• Yufkanın biri alınır servis tabağına konur. Üzerine iç malzemesinden bolca sürülür üstüne tekrar yufka konur bu şekilde bütün yufkalar iç malzemeyle buluşturulur ve bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis edilir .

Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

• Kayseri yağlaması
• Kayseri yağlaması tarifi
• Kayseri yağlaması yapılışı
• Kayseri yağlaması resimli tarifi
• Kayseri yağlaması yapımı

4 yorum:

  1. süper bişey bu... eğer hamur açmak istemezseniz hazır satılan lavaşlardan da oluyor....mmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. güzelll... bunu deneyeceğim... elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yonca mix, güneş ülkesinden ve Hülyacim cok tesekkür ederim...

      Sil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...