Pages

7 Mart 2014 Cuma

Fındıklı Fıstıklı Revani



Nefis mis gibi fıstık ve fındık kokan bir tatlı. Kesinlikle denemelisiniz...

Fındıklı, fıstıklı revani tarifi
Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı fındık ve fıstık kırığı ( karışık)

Şerbet için:
• 3,5 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu



Fındıklı, fıstıklı revani yapılışı:

• Önce şerbet hazırlanır. Şeker ve su tencereye konur ocağa alınır. kaynadıktan sonra 7-8 dk kaynatılır ocaktan almada limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
• Yumurta ve şeker çırpılır. kalan malzemelerde eklendikten sonra tekrar karıştırılır.
• Yağlanmış kare yada yuvarlak borcama dökülen tatlı 200 derecede fırında pişirilir.
• fırından çıkan tatlı beş kd kadar bekletilir ve soğumuş şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür 2-3 saat sonra servise hazırdır.
• Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.


Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor revanin..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. revani harika görünüyor canım şöyle çayımın yanında olsaydı iyi olurdu ;) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...