Pages

4 Mart 2014 Salı

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta



Yine güzel bir lezzet... Bence bu pastayı kesinlikle denenecekler listesine eklemelisiniz...

Bisküvili muzlu piramit pasta tarifi
Malzemeler:

• 2 paket petite beure bisküvi
• 5 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı dolu dolu un
• 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
• 1 su bardağı şeker
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 yemek kaşığı margarin
• 2 adet muz
• Üzerine hindistan cevizi

Bisküvili muzlu piramit pasta yapılışı:

• Tencereye un, şeker, nişasta, kakao konur üzerine yavaş yavaş süt eklenir bu arada topaklanmaması için hızlıca karıştırılır.
• Tencere ocağa alınır, karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebiye margarin eklenir ve mikserle bir kaç dakika kaıştırılır.


• Tezgahın üzerine streç film serilir üzerine resimde görüldüğü gibi üç adet bisküvi yan yana dizilir.
• Uzunlamasına de beş adet olacak şekilde dizilen bisküvilerin üzerine krema sürülür.
• bir kat bisküvi daha dizilir ve tekrar krema sürülür.
• Üçüncü kat bisküviler sadece iki kenardaki bisküvilerin üzerine dizilerek ortası boş bırakılır.
• Kenardaki bisküvilerin üzerine de krema sürüldükten sonra ortaya muzlar konur ve streç film iki kenarından kaldırılarak üçgen olacak şekilde muzların üzerine kapatılır.
• Streç filmle sıkıca sarılan pasta dolapta 1-2 saat bekletildikten sonra servis tabağına alınır ve kalan kremayla dışı kaplanır. Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.
• Tekrar dolaba kaldırılan pasta 1 saat daha dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
• Dışını kaplayacağınız krema donmuş olacaktır biraz sütle o kremayı mikserle çırparak eski haline getirebilirsiniz.


Afiyet Olsun. Şükrünüz bol Olsun...

3 yorum:

  1. hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok eski ama çokta sevilen bir tarif bizde bayılıyoruz ama yayınlamadığımı farkettim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    çocukluğumuzun lezzeti hey gidi :)
    afiyetle..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...