Pages

3 Mart 2014 Pazartesi

Fırında Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı


Şimdiye kadar kabak tatlısını bu şekilde denemediyseniz deneyin. Eğer kabak tatlısı ve tahini seviyorsanız bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz bu konuda iddialıyım...daha önce yaptığım kabak tatlısına bakmak isterseniz BURAYA tıklayın.

Fırında cevizli tahinli kabak tatlısı tarifi
Malzemeler:

• 1 kg kestane kabağı
• 2,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı tahin
• 1 kase iri dövülmüş ceviz



Fırında cevizli tahinli kabak tatlısı yapılışı:

• Kabaklar soyulur ve doğranır aralarına şeker serperek tencereye dizilir.
• 1-2 saat bekletilir. sulanan kabaklar ocağa konur ve bir iki taşım kaynadıktan sonra fırın tepsisine dökülür.
• Fırında suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
• Üzerine tahin gezdirilir ve iri dövülmüş cevizler de eklendikten sonra afiyetle yenir.


Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...

2 yorum:

  1. aman allahim görüntüsü bile muhtesem ve eminim tadida harikadir.Cokkk canim cekti keske evimde olsamda bende yapabilsem :(( en son yaptigimda herkese dagitmisdim cok begenilmisdi hatda kaymak ve dondurmaylada süslemisdim ohhhh yemede yaninda yat sanki :) kabak tatlisi sevmeyen esim bile hastasi oldu :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. Güzel gül beğenmene sevindim böyle yorumlar iyi geliyor :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...