Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)
Posted on 31 Aralık 2013 Salı
|
2 Comments
Güzel lezzetli bir tatlı. Evde olan malzemelerle yapılabilecek kolay bir tarif misafir geleceği zaman hemen hazırlanacak bir tatlı. Benim tatlının üst kısmı biraz kuru kaldı bir bardak daha şerbet hazırlayıp üzerine ilave ettim. Lakin böyle olmasının sebebi unu bazen fincana tepeleme doldurmam dan kaynaklandı siz fincana un koyarken silme yapmaya özen gösterin.Tarif Kevserin murfağı'ndan bir iki ekleme dışında tarif aynı. Kevserin tarifine bakmak için buraya TIK.
Yoğurt tatlısı için
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 3 fincan şeker
• 3 fincan yoğurt
• 1 fincan sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 8 fincan un
• 1 mandalin kabuğu rendesi
• 1 mandalin suyu
• 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (tepeleme)
Şerbet için:
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
Ayrıca
• 1 mandalin suyu
Yoğurt tatlısı yapılışı:
• Önce şerbet malzemeleri tencereye konur ocağa alınır kaynamaya bırakılır. Kaynayınca beş dakika ocakta tutulur ve kenara alınıp soğutulur.( şerbet soğuk kek sıcak olacak)
• Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
• Yoğurt mandalin suyu ve sıvı yağ eklenir bir daha çırpılır.
• Kalan malzemelerde eklenip karıştırıldıktan sonra yağlanmış yuvarlak yada kare borcama dökülür 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
• Pişen kek fırından alındıktan beş dk sonra bir adet sıkılmış mandalin suyu fırçayla kekin her yerine sürülür şerbeti üzerine dökülür 1-2 saat sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Nefis gorunuyor. Ne de guzel kabarmis. Elinize emeginize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Sil