Portakallı Pirinçli Kereviz Yemeği
Posted on 28 Aralık 2013 Cumartesi
|
1 Comment
Klasik kereviz yemeği bilmeyen yoktur ama mutfağa yeni girenler için arşivimde olsun...
Portakallı kereviz yemeği için
Malzemeler:
• 4 adet küçük kereviz ( yumurta kadardılar)
• 2 adet orta boy patates
• 2 adet portakal suyu
• 2 yemek kaşığı pirinç
• Kerevizin taze yaprakları
• 1 çay bardağına yakın zeytin yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
Kereviz yemeğinin yapılışı:
• Kereviz ve patatesler soyulur yıkanır tencereye konur.
• üzerine soğanı ve yaprakları doğranır. Portakalların suları sıkılır tencereye eklenir.
• salça bir kase içinde eritilip diğerlerinin üstüne eklenir, tuz, şeker ve yağ da eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara tencere sallanarak kavrulur.
• Suyunu çeken yemeğe iki su bardağı sıcak su eklenir yıkanmış pirinçler de eklendikten sonra pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
ağzım sulandı nefis
YanıtlaSil