Ev Yapımı Fındık Lahmacun
Posted on 24 Temmuz 2013 Çarşamba
|
5 Comments
Hamur malzemeleri:
• 1 yemek kaşığı kuru maya + yarım su bardağı ılık su
• 2 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• aldığı kadar un
iç malzemesi:
• 500 gr kıyma
• 2 adet kuru soğan
•2 adet domates
• yarım demet maydanoz
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• isteğe göre acı biber
Yapılışı:
• önce hamuru hazırlamak için maya ve şeker yarım su bardağı ılık suya konur kabarması beklenir
• diğer hamur malzemeleri yoğurma kabına konur kabaran maya da eklendikten sonra özlü hafif sert bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde 45 dk mayalanmaya bırakılır
• hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır. domatesler rendelenir soğan küçük küçük doğranır, maydanozlar kıyılır baharatlar,tuz ve kıyma eklenir iyice karıştırılır.
• mayalanan hamurda küçük küçük bezeler koparılır.merdaneyle açılır iç malzemesinden bir kaşık konur heryerine yayılır ve fırın tepsisine konur (tepsiyi unlarsanız hamurlar yapışmaz)
• 200 derecede fındık lahmacunlar pişirilir. pişen lahmacunları kapalı bir kutu veya tencerede bekletirseniz yumuşacık olur.
Afiyet olsun....
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
eline sağlık çok güzel büyük yapıyoruz sanırım buda pratik olmuş
YanıtlaSilay ay ay eline sağlık canım biraz zahmetli ama çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilemeğine sağlık canım aldım üç tanesini ;) sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilfındık lahmacunlar çok şirin çok lezzetli :))
sevgiler..