Kalbura Bastı Tarifi
Posted on 16 Ağustos 2013 Cuma
|
No Comments
Çok güzel bir kıvamı olan her şeyiyle tam bir tatlı bu tatlı, tarif portakal ağacından kesinlikle denemeye değer.
KALBURA BASTININ MALZEMELERİ:
• 1 paket yumuşak margarin
• 4 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
şerbet için
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu
KALBURA BASTININ YAPILIŞI:
• ilk önce şerbet malzemelerini tencereye koyun 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip soğumaya alın.
• hamur malzemelerini yoğurma kabına alın unu önce üç su bardağını eğer az gelirse kalanını azar azar ekleyerek yoğurun.
• yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kıvama gelince şekil verip tepsiye sıralayın.
• 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini dökün .
• şerbeti tamamen çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
KALBURA BASTININ MALZEMELERİ:
• 1 paket yumuşak margarin
• 4 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
şerbet için
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu
KALBURA BASTININ YAPILIŞI:
• ilk önce şerbet malzemelerini tencereye koyun 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip soğumaya alın.
• hamur malzemelerini yoğurma kabına alın unu önce üç su bardağını eğer az gelirse kalanını azar azar ekleyerek yoğurun.
• yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kıvama gelince şekil verip tepsiye sıralayın.
• 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini dökün .
• şerbeti tamamen çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...