> | | | | > Kalbura Bastı Tarifi

Kalbura Bastı Tarifi

Posted on 16 Ağustos 2013 Cuma | No Comments

Çok güzel bir kıvamı olan her şeyiyle tam bir tatlı bu tatlı, tarif portakal ağacından kesinlikle denemeye değer.

KALBURA BASTININ MALZEMELERİ:
• 1 paket yumuşak margarin
• 4 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu

şerbet için
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu

KALBURA BASTININ YAPILIŞI:
• ilk önce şerbet malzemelerini tencereye koyun 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip soğumaya alın.
• hamur malzemelerini yoğurma kabına alın unu önce üç su bardağını eğer az gelirse kalanını azar azar ekleyerek yoğurun.
• yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kıvama gelince şekil verip tepsiye sıralayın.
• 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini dökün .
• şerbeti tamamen çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...

Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.