Kolay Kemal Paşa Tatlısı
Posted on 17 Temmuz 2013 Çarşamba
|
2 Comments
Öncelikle tüm islam aleminin ramazanı mübarek olsun. ramazandan çok önceden beri arşivi bekleyen çok kolay bir tatlı tarifi var bu gün iftar sofralarında misafirlerinize rahatlıkla suna bileceğiniz bir lezzet. Yiyen herkes tam not verdi. Deneyin pişman olmazsınız
Kolay kemal paşanın malzemeleri:
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbet için:
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 kaşık limon suyu
Kolay kemal paşa tatlısının yapılışı:
• Malzemeler yoğurma kabına konur kıvamlı bir hamur yoğrulur (un ve irmik az gelirse ekleyebilirsiniz)
• yumurta sarısı büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tapsisine dizin 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
• şerbeti için su ve şeker bir kaba konur şeker eriyene kadar karıştırılır( şerbet kaynatılmayacak)
• Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür tatlılar tekrar sıcak fırına konur.
• şerbeti tamamen çekene kadar bekletilir soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Kolay kemal paşanın malzemeleri:
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbet için:
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 kaşık limon suyu
Kolay kemal paşa tatlısının yapılışı:
• Malzemeler yoğurma kabına konur kıvamlı bir hamur yoğrulur (un ve irmik az gelirse ekleyebilirsiniz)
• yumurta sarısı büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tapsisine dizin 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
• şerbeti için su ve şeker bir kaba konur şeker eriyene kadar karıştırılır( şerbet kaynatılmayacak)
• Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür tatlılar tekrar sıcak fırına konur.
• şerbeti tamamen çekene kadar bekletilir soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Eline saglik gülüm mmmm.
YanıtlaSileline sağlık canım bayram tatlısına iyi olur
YanıtlaSil