Otlu Peynirli Katmer Poğaça
Posted on 3 Aralık 2012 Pazartesi
|
8 Comments
bu muhteşem poğaçaları geçen gün yaptım ve o gün bitti.yumuşacık peynirli,otlu poğaçamız için buyrun tarif
otlu peynirrli poğaça tarifi
Malzemeler:
• 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 100 gr erimiş margarin
• tuz
• 1 paket kabartma tozu
• üzeri için susam
• aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi:
• yarım demet dereotu
• yapım demet maydanoz
• yapım demet taze soğan yaprağı( ben kullanmadım)
• bir kase peynir
• ilk önce maydanoz dereotu ve taze soğan yaprakları doğranır peynir de eklendikten sonra iyice karıştırılır bir kenara konur.
• malzemeler karıştırılır ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yoğrulur.unlanmış tezgah üzerinde açılır.
• sekiz yada on iki parçaya kesilir. kenarlarına iç malzemesinden konur ve yuvarlanarak tepsiye dizilir
• üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir ve 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
poğaça hamuru ne kadar yumuşak olursa o kadar yumuşak ve pofidik, ne kadar sert olursa o kadar sert bir poğaça olur...
nefis gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık
poğaçaların enfes görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilelmalı kurabiye gibi katlamışsın nefis görünüyor:)
çok guzel ykisir peynirle maydonoz dereotu, ellerine saglik :)
YanıtlaSilaslinda bana da
YanıtlaSilyollasaniz harika olur yani :p =)
ellerinizee saglik
ve afiyet olsun :)
çok pratik olmus banada
beklerim
bisous bisous
Ellerinize sağlık şu pırasalı ıspa naklı böreğinizinde hayranıyım ayrıca
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Harika görünüyor...
YanıtlaSilElerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bede yeni blok kullanıcısı olarak fikirlerinize ihtiyacım var .Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
YanıtlaSil