Mutfak Ölçüleri, mutfak ölçü tablosu, kolay mutfak ölçüleri
Posted on 23 Aralık 2012 Pazar
|
2 Comments
Hepimiz bazen yemek kitaplarında yada bloglarda görürüz. şu on Gr bu yirmi Gr diye.
sonuçta herkesin evinde mutfak terazisi yok. Bu yüzdendir ki bende arayanlara merak edenlere kolaylık olsun diye bloğuma bir ölçü tablosu yapmaya karar verdim. Ölçü tablosu lezzet dergisi 131. sayının en arka sayfasından. Umarım faydalı olur
bir su bardağı bir çorba kaşığı bir tatlı kaşığı bir fincan bir çay bardağı
Bulgur 170 gr 20 gr 65 gr 80 gr
İrmik 150 gr 20 gr 60 gr 75 gr
Nohut 170 gr 30 gr 70 gr 80 gr
Pirinç 160 gr 20 gr 70 gr 80 gr
Fasulye 180 gr 30 gr 70 gr 85 gr
Mercimek 190 gr 20 gr 75 gr 90 gr
arpa şehriye 165 gr 20 gr 70 gr 85 gr
makarna 110 gr 15 gr 40 gr 50 gr
Ufalanmış ekmek içi 40 gr 5 gr 10 gr 20 gr
Kakao 80 gr 15 gr 35 gr 45 gr
Toz şeker 170 gr 30 gr 10 gr 60 gr 80 gr
Nişasta 100 gr 20 gr 10 gr 40 gr 50 gr
Fındık, badem 110 gr 15 gr 45 gr 55 gr
Ceviz içi 95 gr 10 gr 30 gr 40 gr
Hindistancevizi 70 gr 10 gr 20 gr 30 gr
Un 125 gr 20 gr 40 gr 55 gr
Salça 220 gr 40 gr 85 gr 95 gr
Sıvı yağ 150 gr 10 gr 55 gr 65 gr
•Bir su bardağı: 2 dl- 200 ml dir
•bir tutam ( tuz ve baharat için) baş ve işaret parmağınızla tutacağınız miktar
Fırın Isı Ölçüleri:
• Hafif ısı - 100-140 derece arası
• Orta ısı - 150-180 derece arası
• Sıcak - 190-220 derece arası
• Kızgın - 230-250 derece arası
sonuçta herkesin evinde mutfak terazisi yok. Bu yüzdendir ki bende arayanlara merak edenlere kolaylık olsun diye bloğuma bir ölçü tablosu yapmaya karar verdim. Ölçü tablosu lezzet dergisi 131. sayının en arka sayfasından. Umarım faydalı olur
bir su bardağı bir çorba kaşığı bir tatlı kaşığı bir fincan bir çay bardağı
Bulgur 170 gr 20 gr 65 gr 80 gr
İrmik 150 gr 20 gr 60 gr 75 gr
Nohut 170 gr 30 gr 70 gr 80 gr
Pirinç 160 gr 20 gr 70 gr 80 gr
Fasulye 180 gr 30 gr 70 gr 85 gr
Mercimek 190 gr 20 gr 75 gr 90 gr
arpa şehriye 165 gr 20 gr 70 gr 85 gr
makarna 110 gr 15 gr 40 gr 50 gr
Ufalanmış ekmek içi 40 gr 5 gr 10 gr 20 gr
Kakao 80 gr 15 gr 35 gr 45 gr
Toz şeker 170 gr 30 gr 10 gr 60 gr 80 gr
Nişasta 100 gr 20 gr 10 gr 40 gr 50 gr
Fındık, badem 110 gr 15 gr 45 gr 55 gr
Ceviz içi 95 gr 10 gr 30 gr 40 gr
Hindistancevizi 70 gr 10 gr 20 gr 30 gr
Un 125 gr 20 gr 40 gr 55 gr
Salça 220 gr 40 gr 85 gr 95 gr
Sıvı yağ 150 gr 10 gr 55 gr 65 gr
•Bir su bardağı: 2 dl- 200 ml dir
•bir tutam ( tuz ve baharat için) baş ve işaret parmağınızla tutacağınız miktar
Fırın Isı Ölçüleri:
• Hafif ısı - 100-140 derece arası
• Orta ısı - 150-180 derece arası
• Sıcak - 190-220 derece arası
• Kızgın - 230-250 derece arası
s.a. çok güzel fikir ama bende de tartı var hiç mi hiç kullanılmıyor.yine de teşekkürler.
YanıtlaSilÇok güzel bir paylaşım yapmışsınız, şahsen çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil