> | | | | | | > Ispanaklı Pırasalı Peynirli Börek

Ispanaklı Pırasalı Peynirli Börek

Posted on 24 Kasım 2012 Cumartesi | 14 Comments


Artık ıspanağın ve pırasanın bol olduğu bu zamanda börek yapmadan olmaz değil mi ama. Bende o yüzden bu harika el açması dolama böreğini yaptım.şimdiden yapanlara afiyet olsun diyorum sizleri bekletmeden tarifine geçiyorum...
*********************************************

Ispanaklı pırasalı peynirli börek
Malzemeler:
• 6 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1tatlı kaşığı tuz
• su
• Yufkaları yağlamak için 1 kase sıvı yağ
• Böreğin üzerine sürmek için 3 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ yoğurt katıysa biraz su
iç malzemesi:
• 1 kg ıspanağın yaprakları
• 1 kg pırasanın yaprakları
• 250 gr kadar da beyaz peynir

Yapılışı:
• Un, yoğurma kabına alınır ortası açılır,yağ,sirke ve tuz eklenir.suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğrulur.(yumuşak bir hamur olacak)
• Hazırlanan hamur beş parçaya bölünür beze yapılır.unlanarak on beş dk bekletilir
• Hamur dinlenirken,ıspanak yaprakları doğranır yıkanır suları süzdürülür.
• Aynı şekil pırasa yaprakları da yıkanır suları süzüldükten sonra bir kap içinde peynirle pırasa yaprakları ve bir tatlı kaşığı tuz karıştırılır.
• Ispanaklar da fazla zedelemeden pırasaya karıştırılır.iç malzemesi hazır.
•Dinlenen hamurda bir beze tezgaha konur unlandıktan sonra oklavayla incecik açılır(açarken arada un serpebilirsiniz)

• Açılan yufka yağlanır ( ben yağa daldırıp çıkardığım kaşığı ucundan akan yağı yufkanın üzerinde gezdirerek yağlıyorum.siz dilerseniz fırça yardımıyla da yağlaya bilirsiniz)
• Yağlanan yufka ortadan ikiye kesilir.kestiğimiz geniş kısımlarına iç malzemesinden konur rulo yapılır hamur kendi etrafında dolanarak sarılır, tepsinin ortasına konur kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin ortasına koyduğumuz hamurun etrafına dolayarak tepsiyi dolduralım.
•Üzerine yoğurt ve yağ karışımından sürdükten sonra 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana karar pişirin
Afiyet Olsun...
bu yufkanı kesiliş ve iç malzemesinin konuş şekli ( bu resim başka bir börek tarifime ait)

Comments:14

  1. Açma böreği kim sevmezki:))nefis gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika görünüyor, ben de bu sabah eşime kaahvaltıda ne yapsam diordum, hem böylece çatırmadan pırasayı da yemiş olur...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  4. olsa da yesek:)eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. akşam akşam denk gelmeseydim keske.. :))

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık harika olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor. Ispanaklı herşeyi seviyorum. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. olsa da yesek.... yapsak da yesek.... diyet miyet hakgetire sadece yesek....
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. buradan da tarife bakıyım dedim harika olmuş hazır yufka almaktan açmayı unutmuştuk eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Yaptığınız her şey çok çok güzel, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  11. gerçrkten harika ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.