İncirli kek, İncirli pasta
Posted on 23 Kasım 2012 Cuma
|
7 Comments
*************************************************
İncirli kek tarifi,incirli pasta tarifi
Malzemeler:
•10 adet incir
•3 yumurta
•5 yemek kaşığı şeker
•1 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz ( konmasa da olur)
keki ıslatmak için 1 su bardağı nescafli su
Kreması için:
•1 lt süt
•2 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı un
•1 su bardağı toz şeker
•1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
• ilk önce incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir.
• yumuşayan incirler küçük küçük doğranır,sırasını beklemesi için bir kenara konur
• şeker ve yumurta çukur bir kase içinde çırpılır.
• kalan malzemeler de eklendikten sonra yağlanmış borcam tepsiye dökülür.
• 180 derecede kek kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir.(aşağı yukarı herkes fırınının ne kadar zamanda pişirdiğini bilir)
• kek pişerken muhallebi hazırlanır.
• krem şanti hariç bütün malzemeler tencereye konur, muhallebi kaynayana kadar pişirilir.
• ara ara karıştırılarak soğutulur soğuyan kremaya kremşanti eklenir( toz olarak) üç dört dk kadar çırpılır.
• fırından çıkarılan kek on dk kadar sonra nescafeli suyla ıslatılır.üzerine kreması sürülür buz dolabında iki üç saat bekledikten sonra servise hazırdır .
Afiyet Olsun...
Mmmmm.... Cok lezzetli görünüyor... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilellerinize sağlık yine harika görünüyor:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,çok lezzetli olduğuna eminim, sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım 4-5 sene önce yapmıştım sayfamda da tarifi yok harika gözüküyor sevgilerimle
YanıtlaSilOLSADA YESEK ELLERİNİZE SAĞLIK. HAYIRLI CUMALAR.
YanıtlaSilçok güzel bir pasta olmuş canım.ellerie sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGÖRÜNTÜSÜ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil