Herkese yepyeni bir günden merhaba bu gün sizlere güzel mi güzel bir tatlı olan kadayıflı muhallebiyle geldim.
yalnız resimlerimi çoğunlukla akşamları çektiğim için pekte güzel olmuyorlar. ve arkadaşlar yazılarımızı çalan arkadaşımızın önüne geçilmeyeceği anlaşıldı baktım tariflerim hala daha duruyor yalnız resimlerim yoktu artık kaldırdığındanmı yoksa teknik bir neden den dolayımı bilmiyorum. bundan böyle ben de lezzete dair ne varsa arkadaşımızın paylaştığı yazıdaki gibi yapmaya karar verdim.ama hiç bir şekilde bu emek hırsızına hakkımı helal etmeyeceğim.bakalım kul hakkına girmeye daha ne kadar devam edecek. umarım bu postumu da hiç sansürsüz yayınlar tabii utanması yoksa.neyse bırakıyorum artık bu kişiliksiz kişiyi sayfam da daha fazla anlatmayı ben bloğumu onu konuşmak için açmadım.neyse arkadaşlar tarifimi sevgili portakal ağacından aldım bir iki yerin de değişiklik yaptım muhteşem oldu tarifin aslı burada ...
Malzemeler:
*250 gr çiğ kadayıf
*5 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı margarin
muhallebi için:
*1 kg süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 fincan toz şeker
*1 tane yumurta
*1 tane vanilya
*1 paket krem şanti
*2 adet damla sakızlı falım(damla sakızı da olur)
Yapılışı:
* muhallebi malzemelerini krem şanti hariç bir tencereye koyun ve pişirin.
*iyice soğuduktan sonra kremşantiyi de ekleyip mikserle iyice çırpın.
*diğer taraftan kadayıfı börek makası ile minik minik doğrayın.
*tencereye aldığınız yağı eritin.
*şeker ve kadayıfı ekleyin pembeleşene kadar devamlı karıştırarak kavurun .kavrulduktan sonra iyice soğutun.
*istediğiniz şekilde bir borcama kadayıfın yarısını serin.
*üzerine muhallebiyi dökün ve kala kadayıfı da üzerine serin.
*buzdolabına kaldırıp bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.
Pages
▼
24 Şubat 2011 Perşembe
21 Şubat 2011 Pazartesi
Aramız da Emek hırsızı Vaaaar
Arkadaşlar aramızda bir emek hırsızı olduğunu fark ettim tekrar tekrar uyarmama rağmen tarifleri bloğundan kaldırmak şöyle dursun yeni tariflerimi bile çalmış. sadece benim tariflerimmi peki hayır.
daha sabah arkadaşlarımın bloğunda gezip gördüğüm tarifler burada bulunmakta tüm teferruatıyla beraber.bu kadar da olmaz hep beraber el ele verirsek bu emek hırsızını önleye biliriz arkadaşlar siz den ricam bu yazımı bloglarınız da yayınlamanız ve o siteye bir göz atmanız .eminim kendi tariflerinizi burada bulacaksınız.
işte emek hırsızının adresi.
pratik yemek tarifleri.info
bu kişinin linkini kaldırıyorum arkadaşlar bakmak isteyen googleden arasın lütfen bir de bu kişiliksiz kişiye iyilik yapmak istemiyorum
emek hırsızı vaaaar
izin vermeyelim
saygısızlığa son
daha sabah arkadaşlarımın bloğunda gezip gördüğüm tarifler burada bulunmakta tüm teferruatıyla beraber.bu kadar da olmaz hep beraber el ele verirsek bu emek hırsızını önleye biliriz arkadaşlar siz den ricam bu yazımı bloglarınız da yayınlamanız ve o siteye bir göz atmanız .eminim kendi tariflerinizi burada bulacaksınız.
işte emek hırsızının adresi.
pratik yemek tarifleri.info
bu kişinin linkini kaldırıyorum arkadaşlar bakmak isteyen googleden arasın lütfen bir de bu kişiliksiz kişiye iyilik yapmak istemiyorum
emek hırsızı vaaaar
izin vermeyelim
saygısızlığa son
20 Şubat 2011 Pazar
Muzlu Muhallebi
Herkese mutlu akşamlar. bugün ki tarifim kararmaya başlayan muzları değerlendirmek için yaptığım bir tatlı
çok lezzetli ve pratik tatlıyı yapalı çok oldu lakin yayınlamak bu güne nasipmiş....
Malzemeler:
* 1 kg süt
*4,5 kaşık un
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 fincan toz şeker
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
* 2 tatlı kaşığı salep
üzeri için:
* 3 adet muz
Yapılışı:
*bütün malzemeler derin bir tencerede buluşturulur.
*süt azar azar eklenir.topaklanmaması için karıştırılır.
*ocağa alınır ve devamlı karıştırılarak pişirilir.
*piştikten sonra 1 2 dakika mikserle karıştırılır.
*borcama dökülür üzerine de dilimlenmiş muzlar dizilir.
*buzdolabın da 1-2 saat bekledikten sonra servis yapılır.
not: bu tarifi borcam yerine kaselere de konulabilir.
çok lezzetli ve pratik tatlıyı yapalı çok oldu lakin yayınlamak bu güne nasipmiş....
Malzemeler:
* 1 kg süt
*4,5 kaşık un
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 fincan toz şeker
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
* 2 tatlı kaşığı salep
üzeri için:
* 3 adet muz
Yapılışı:
*bütün malzemeler derin bir tencerede buluşturulur.
*süt azar azar eklenir.topaklanmaması için karıştırılır.
*ocağa alınır ve devamlı karıştırılarak pişirilir.
*piştikten sonra 1 2 dakika mikserle karıştırılır.
*borcama dökülür üzerine de dilimlenmiş muzlar dizilir.
*buzdolabın da 1-2 saat bekledikten sonra servis yapılır.
not: bu tarifi borcam yerine kaselere de konulabilir.
18 Şubat 2011 Cuma
Zencefilli Yulaflı Kek
tüm izleyenlerimin ve takipçilerimin cumaları mübarek olsun.
biraz uzun bir ara verdiğimin farkındayım.bazı aksilikler ve araya giren feci grip böyle olmasına neden oldu ama artık yeni tariflerimle yine sizlerleyim arkadaşlar.beni yokluğumda merak edip soran arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
geri dönüş tarifim zencefilli yulaflı kek gripli dönemlerde en çok kullanılması gereken ilaç bence zencefil ve yanın da bal .öksürüğe çok iyi geliyor arkadaşlar bilginize....
buyurun tarif:
Malzemeler:
* 2 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı zencefil
*4 tatlı kaşığı tepeleme yulaf unu
*1 tane kabartma tozu
*1tane vanilya
*1 çimdik tuz
*3 su bardağı un
Yapılışı:
*şeker yumurta ve tuzu mikserde köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
*süt ve yağı ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
*geri kalan malzemeleri de ekleyip mikserin en düşük ayarında malzemeler birbirine karışana kadar karıştırıyoruz.
*yağladığımız kek kalıbına döküp 175 derecede 40 45 dk pişiriyoruz taki batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar.
*kekimizi fırına koyduktan sonra en az 20-25 dk fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz .yoksa kek puf der söner.hatta mümkünse hiç kapağını açmadan pişiriyoruz.
Afiyet Olsun........
biraz uzun bir ara verdiğimin farkındayım.bazı aksilikler ve araya giren feci grip böyle olmasına neden oldu ama artık yeni tariflerimle yine sizlerleyim arkadaşlar.beni yokluğumda merak edip soran arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
geri dönüş tarifim zencefilli yulaflı kek gripli dönemlerde en çok kullanılması gereken ilaç bence zencefil ve yanın da bal .öksürüğe çok iyi geliyor arkadaşlar bilginize....
buyurun tarif:
Malzemeler:
* 2 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı zencefil
*4 tatlı kaşığı tepeleme yulaf unu
*1 tane kabartma tozu
*1tane vanilya
*1 çimdik tuz
*3 su bardağı un
Yapılışı:
*şeker yumurta ve tuzu mikserde köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
*süt ve yağı ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
*geri kalan malzemeleri de ekleyip mikserin en düşük ayarında malzemeler birbirine karışana kadar karıştırıyoruz.
*yağladığımız kek kalıbına döküp 175 derecede 40 45 dk pişiriyoruz taki batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar.
*kekimizi fırına koyduktan sonra en az 20-25 dk fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz .yoksa kek puf der söner.hatta mümkünse hiç kapağını açmadan pişiriyoruz.
Afiyet Olsun........