Pages
▼
28 Ekim 2010 Perşembe
Peygamberimizin Dilinden
KELİME İ TEVHİDİ SÖYLEYENİ, MÜNAFIKLIK VE DİNDEN ÇIKMAKLA SUÇLAMAK CAİZ DEĞİLİR
Kelime-i şahadet ve kelime-i tevhidi söyleyen bir insanın imanı belgelenmiş olur.bu kimseler hakkında, artık ileri geri konuşmak,münafık kafir v.s. demek,kesinlikle yasaktır.
Rasulullah efendimizin bulunduğu bir topluluk içinde müslümanlara çokça eziyet vermiş olan ve sonradan islama girmiş bulunan Malik Bin Duhayşım'ın adı geçmişti.ashaptan bazıları,onun hakkında:
o bir münafıktır,Allah ve Rasulünü sevmez,dediler.
Peygamberimiz derhal müdahale ederek:
böyle söylemeyin,görmüyor musunuz o,La İlahe İllallah söylemektedir,buyurdu.
ashaptan bazıları:
fakat biz onu, mü' minlerden çok münafıklarla beraber,onlarla düşüp kalkarken görüyoruz ,dediler.
Peygamberimiz cevaben:
Allah rızasını kazanmak arzusu ile,samimi olarak ,La İlahe İllallah diyeni,Cenab'ı hak ateşe haram kılmıştır...buyurdu.
anlaşılan o ki, insanlar hakkında hemen dış görünüşüne göre hüküm vermemek gerekir.nitekim,Peygamberimiz,münafıklarla düşüp kalkıyor diye kendisinde iman belirtisi olan bir kimsenin münafıklıkla damgalanmasına, hakkında kötü düşünülmesine izin vermemiştir.
bu, nazik bir konudur.
Allah Rasulü böyle bir düşünceye en ufak bir tolerans gösterseydi,insanlar birbirleri hakkında kolayca hüküm verirlerdi.
meseleye hissiyatlar karışır,ufak bahanelerle mü'minler birbirlerini, münafıklıkla, kafirlikle suçlamaya cesaret bulurlardı.
Sardalya Tava
herkese mutlu tatiller. bugün de menümüzde sardalya tava tarifi var ....
Malzemeler:
1 kg içi ve kılçıkları temizlenip tuzlanmış sardalya
un
1yemek kaşığı kuru kekik
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
balıklar hazırlanır bir kenara konur.
un ve kekik karıştırılır.
sıvı yağ tavada kızdırılır.
balıkların önü ve arkası una bulanır iyice kızmış olan yağda kızartılır.
bol soğanlı domates yada roka salatası eşliğinde ve yumuşacık ekmekle servis yapılır.
Herkese Afiyetler Olsun......
26 Ekim 2010 Salı
Pirinçli Ispanak Yemeği
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 büyük kuru soğan
1 fincan pirinç
tuz
sıvı yağ
Yapılışı:
ıspanaklar ayıklanır güzelce kumu gidene kadar yıkanır suyu süzülür.
tencereye ufak ufak doğranan soğanların üzerine konur.
tuzu eklenir,yağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak ıspanaklar sulanıp,suyunu çekene kadar kavrulur.
üzerine 1-1,5 su bardağı kadar kaynar su ilave edilir pirinçler serpiştirilir ve pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun.........
25 Ekim 2010 Pazartesi
Ödülüm
sevgili yeşilmutfaktantarifler ve ayşemmtfakta arkadaşlarım beni bu güzel bir blog ödülüne layık görmüşler çok teşekkür ediyorum ödülün kuralları ödülü kabul edin ödülü verene bloğunuzda bağlantı kurun ödülü 15 blogcu arkadaşınızla paylaşın genel olarak bırakmayın seçtiğiniz 15 arkadaşınızla iletişim kurun onları seçtiğinizi bildirin
bende diğer blogger arkadaşlarım gibi bu ödülü herkesle paylaşmak isterdim çünkü her blog birbirinden güzel lakin 15 kişiyle paylaşmak zorunda olduğum için bende bu arkadaşlarımı seçtim:
arzumcum
hünerli bayanlar
aintabsofrası
alternatif mutfak
begamanet
anneanneninemekleri
aybikeninmutfağından
ballıcimcime
binbirçeşni
durumutfak
ezgilitarifler
filizinmutfağı
güloanne
kızhatçemutfakta
lezzet sefası
arkadaşlarıma gönderiyor herkese mutlu haftalar diliyorum....
21 Ekim 2010 Perşembe
Peygamberimizin Dilinden
AKLI OLMAYANA İŞLEDİĞİ GÜNAHTAN SORUMLULUK YOKTUR
ibn-i abbas anlatıyor:
halifeliği zamanında, hz Ömer'e zina yapmış deli bir kadın getirildi.hz Ömer, kadının zina suçundan cezalandırılmasını hükmetti.o sırada hz Ali oradan geçiyordu.kadının cezalandırılması için başlatılan girişimleri görünce:
bunun hali nedir? diye sordu.
kendisine:
bu, falanca kabileden deli bir kadındır.zina yapmış.hz.Ömer onun cezalandırılmasını emretti.Onun hazırlığını yapıyoruz dediler.
hz Ali:
kadını geri götürüp, serbest bırakın dedi.sonra hz Ömer'in yanına çıkıp
EY mü'minlerin devlet başkanı!bilirsinki,Allah Rasulü şöyle buyurdu:
kalem üç kişiden kaldırılmıştır: bunlaryaptıklarından sorumlu değildir.
1-bluğa erinceye kadar çocuklar
2-Uyanıncaya kadar uyuyandan
3-şifa buluncaya kadar aklını yitirmiş mecnundan
bu biçare kadın, falanca kabilenin mecnunesidir.Ona tecavüz eden, muhakkaki akli noksanlığından istifaade ile etmiştir.
HZ.Ömer,HZ.Alinin bu görüşünü doğru bulup kadını serbest bıraktı.
yazan:
Mehmet dikmen
Kitap:
Ümitli olunuz
20 Ekim 2010 Çarşamba
Tavuklu Pilav
pilav,pilav,pilav.....bu sefer de tavuklu pilav. buyurun tarife:
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 adet haşlanmış tavuk göğsü(yada tavuğun hangi kısmını kullanacaksanız)
2 yemek kaşığı margarin
tuz
Yapılışı:
yağ tencerede eritilir pirinçler tencereye alınır şeffaflaşana kadar kavrulur.
tavuk suyu eklenir tuzu ayarlanır tencerenin kapağı örtülür ve hiç karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.en az 15-20 dk demlendirdikten sonra tavuk etlerini üzerine küçük parçalara bölüp koyarak (ayran eşliğinde) servis yapılır.
Afiyet Olsun...........
19 Ekim 2010 Salı
Nohutlu Yufka Böreği
Malzemeler:
büyükçe bir kase haşlanmış nohut
3 adet yufka
yufkalara sürmek için:
yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
yapılışı:
yufkaları ortadan ikiye bölün.tezgaha serdiğiniz yarım yufkaya hazırladığınız yağ, yoğurt,yumurta karışımını sürün.uç kısmına ezip tuzladığınız nohuttan koyun rulo yaparak sarın yağladığınız tepsiye dolayarak koyun diğerlerini de aynı şekil de yapın üzerine yufkaların arasına sürdüğünüz malzemeden sürün 200 derecede pişirin.
Afiyet Olsun.......
18 Ekim 2010 Pazartesi
Biber Kızartması
ister kahvaltı da olsun ister ana yemekte sevilen bir besin biber.....
malzeme yapılış vermiyorum istediğiniz miktarda biberi temizleyip ikiye bölün eğer büyükse ikiye üçe bölün kızgın yağda kızartıp bol yoğurtla ekmeğinizi bana bana yiyin.
Afiyet Olsun...............
17 Ekim 2010 Pazar
Şehriyeli Pilav
şehriyeli pilav,sade pilav,nohutlu pilav,tavuklu pilav.her zaman sofraların vazgeçilmezi olmuşlardır osmanlı dan bu yana ....buyurun şehriyeli pilav tarifine .pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı arpacık şehriye
3yemek kaşığı tereyağ (yada margarin)
4,5 su bardağı tavuk suyu
tuz
Yapılışı:
yağ tencereye konur eritilir.
şehriyeler yağa katılır pembeleşene kadar kavrulur.
pirinçler de ilave edilir onlar da bir iki kavrulur.
üzerine suyu eklenir kaynamaya başlayınca tuzu da eklenir bir kere karıştırılır .
tencerenin kapağı kapatılır suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.piştikten sonra en az 15 dk dinlendirilir ondan sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.....
16 Ekim 2010 Cumartesi
Limonlu Pamuk Kek (tencere keki 4)
herkese mutlu hafta sonları!!bugün sizlere pamuk gibi bir kek tarifiyle geldim LİMONLU KEK ancak kekin acele olmasından dolayı tencerede pişirdim.tencerede pişen kekim de bembeyaz oldu o yüzden de adına pamuk kek diyorum.sakın görüntüsüne aldanıp çiğ kalmış sanmayın yumuşacık bir kek oldu. bu keki küçük kek kalıbında pişirdim 25 cm kalıpta .isterseniz buyurun limonlu kekin tarifine geçelim:
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 yumurta
bir su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 büyük kalın kabuklu limonun kabuğu
yarım limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Yapılışı:
öncelikle şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
ardından sıvı yağ, yoğurt limon kabuğu ve suyu eklenir, karıştırılır (karbonat limon suyuna karıştırılır öyle dökülür)
unda hamura elenerek döküldükten sonra yavaşça karıştırılarak malzemeler bir birine yedirilir. yağlanan kalıba kek hamuru dökülür. önceden tencerede kaynattığımız suya kalıp yavaşça oturtulur.
tencerenin üzerine temiz bir bez örtülür. kapağı sıkıca kapatılır.kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dk pişirilir .piştikten sonra 15 dk kapağı açılmaz .açtıktan sonrada kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Afiyet Olsun...........
not:isterseniz bu keki kakaolu yapıp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz..ben acele edip keki kalıptan çabuk çıkarınca biraz ufalandı:-((
15 Ekim 2010 Cuma
Mimlenmişimmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bende mimlenenler arasına girdim arkadaşlar!!!!!!!
sevgili GÜLO ANNE beni mimlemiş bende en çok beğenilen yemek tariflerimi araştırdım bunları buldum....
bende
kalp kurabiye
umut sepeti
umutlu hayat
mis kokulu lezzetler
narince
tatesal
arkadaşlarımı mimliyorum. gülo anneye de teşekkür ediyorum
İrmik Helvası
herkese hayırlı cumalar....
irmik helvasını kim sevmez ???? sanırım çoğu insan irmik helvasını seviyordur .aslında yapılışı her ne kadar kolay görünse de kıvamını tutturmak zordur ya yağı az gelir ya suyu... buda benim tarifim buyurun irmik helvasına.......
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım su ardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
yağları tencereye alıyoruz.
irmiği de üzerine ekledikten sonra istediğimiz renge gelene kadar kavuruyoruz.
diğer taraftan suyu ısıtıp içine şekeri döküyoruz ve şerbeti hazır ediyoruz.
renge gelen irmiğin üzerine şerbeti yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
kaynamaya başlayan tatlımızı göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz .
yarım saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazırdır efendim:-)))
Afiyet Olsun........
irmik helvasını kim sevmez ???? sanırım çoğu insan irmik helvasını seviyordur .aslında yapılışı her ne kadar kolay görünse de kıvamını tutturmak zordur ya yağı az gelir ya suyu... buda benim tarifim buyurun irmik helvasına.......
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım su ardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
yağları tencereye alıyoruz.
irmiği de üzerine ekledikten sonra istediğimiz renge gelene kadar kavuruyoruz.
diğer taraftan suyu ısıtıp içine şekeri döküyoruz ve şerbeti hazır ediyoruz.
renge gelen irmiğin üzerine şerbeti yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
kaynamaya başlayan tatlımızı göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz .
yarım saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazırdır efendim:-)))
Afiyet Olsun........
14 Ekim 2010 Perşembe
Peygamberimizin Dilinden
merhaba arkadaşlar yine yeni bir sohbetle aranızdayım bugün :
Yanında günah işlendiğini gören ne yapmalı
Hars bin umeyre, peygamberimizden naklen şöyle demiştir:
yeryüzünde bir günah işlenir de, bir kimse o günah işlenen yerde hazır bulunur,ama işlenen günaha içinden nefretle karşılarsa, o mecliste hiç bulunmamış gibi olur.
bir günah,bir kimsenin olmadığı yerde işlenir de o kimse duyunca o günaha memnun ve razı olursa ,sanki günahın işlendiği yerde o da hazır bulunmuş hatta o günahın işlenmesine yardım etmiş gibi olur.
bu hadis, mü2min, halkın gözü önünde işlenen büyük bir günaha seyirci olduğunda bunu engelleyecek gücü olmasa bile , asgariden tepki olarak kalbiyle nefret etmesi gerektiğini ifade etmektedir. böyle yparsa mecliste değilmiş gibi muamele görür, günaha katılımı söz konusu olmaz.
mü2minin bulunmadığı bir mecliste işlenen bir günaha taraftar ve memnun olması ise, onu, sanki o günahın işlendiği yerde bulunmuş gibi, sorumluluk altında bırakır
haftaya kaldığımız yerden devam etmek dileğiyle. bazen aksaklıklar oluyor geçen haftaki gibi yazı yazamadığım zamanlar için kusura bakmayın arkadaşlar......
Yazan :
Mehmet Dikmen
kitap:
ümitli olunuz
13 Ekim 2010 Çarşamba
Esmer Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı esmer bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su
tuz
sıvı yağ
Yapılışı:
soğanlar incecik doğranır salçayla beraber yağda kavrulur. bulgur eklenir , bir iki karıştırılır. suyu ve tuzu da eklendikten sonra karıştırılır kapağı kapatılan tencerede kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.........
12 Ekim 2010 Salı
Sodalı Poğaça Tarifi
bu poğaçalara kabartma tozu yerine yemek sodası koydum çok lezzetli oldular sodalı poğaça tarifine buyurun:
Malzemeler:
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
tuz
2 çay kaşığı yemek sodası
aldığı kadar un
içi için:
bir büyük kase lor peyniri
Yapılışı:
bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.hamurdan parçalar koparıp önce elinizde yuvarlayın ardından avuç içinizle bastırarak açın içine lor peyniri koyup ikiye katlayın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derecede pişirin.
Afiyet Olsun.........
11 Ekim 2010 Pazartesi
Mandalinalı Gazozlu Kek
herkese mutlu haftalar bu günkü kek tarifi son zamanlarda blogger arkadaşlarda gördüğüm kolalı kekin değişik versiyonu kola içmediğimiz için keki mandalinalı gazozla yaptım değişik oldu :
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı mandalinalı gazoz
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
Yapılışı :
şeker ve yumurtalar güzelce çırpılır diğer malzemelerde katılır karıştırılır.
un eklenir karıştırılır yağlanmış kek kalıbına dökülür kürdan testi yapılarak pişene kadar pişirilir
Afiyet Olsun........
9 Ekim 2010 Cumartesi
Lorlu Kurabiye
herkese mutlu hafta sonları .arkadaşlar bu gün sizlerle lorlu kurabiye tarifini paylaşacağım .
çok basit ve bir o kadar da güzel oluyor lokum gibi .buyurun işte tarifi:
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
250 gr lor peyniri
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı:
bütün malzemeler karıştırılır lor iyice ufalanır oda karıştırılır . un eklenir ele yapışan bir hamur yoğrulur.
eller bir çay tabağına koyduğumuz yağa batırılır. hamurdan parçalar koparılarak yuvarlanır tepsiye dizilir. 200 derecede üstleri kızarana içleri pişene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.......
Not:eğer fırınınız çabuk pişiriyorsa daha düşük derecede pişirin.
8 Ekim 2010 Cuma
Erzurum'un Den Köftesi
2,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
2 adet kuru soğan
tuz
tereyağ (yada margarin)
1 yemek kaşığı reyhan ( ben kullanmadım)
büyük bir kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
yapılışı:
bulgur sıcak su ile ıslatılır, kabartılır.diğer taraftan soğanlar incecik doğranır.yarısı bulgura katılır yarısı kenarda bekletilir.bulgura un, reyhan ve tuz da ilave edildikten sonra yoğrulur.hamurdan küçük parçalar koparılır köfte şekli verilir unlanmış tepsiye dizilir.büyük bir tencerede su kaynatılır içine 2-3 yemek kaşığı kadar tuz konur ve kaynatılır.kaynayan suya köfteler yavaşça atılır. 8-10 dk haşlanır delikli kepçeyle servis tabağına alınır .diğer taraftan tereyağ eritilir.yağ kızdırıldıktan sonra içine kenarda bekleyen soğanlar konur iyice pembeleşene kadar kavrulur.ocaktan alınır köftelerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt dökülür onun üzerine de kavurduğumuz soğan ve yağ gezdirilir hemen servis yapılır.
Afiyet Bal Olsun.......
5 Ekim 2010 Salı
Çığırtma
çığırtma yazın sık sık yapılmasına rağmen bloğumda olmadığını fark ettim. arşivimde bulunsun diye ekliyorım . birde çığırtma ege bölgesine ait bir yemek olduğu için bilmeyenler olabilir .bilmeyen arkadaşları böyle bir lezzetten mahrum bırakmak olmaz .
malzemeler:
5-6 adet çığırtmalık patlıcan(ince uzun)
5-6 adet biber (ister acı ister tatlı)
3 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1,5-2 su bardağına yakın zeytinyağ (ben çiçek yağ kullandım lakin zeytinyağıyla daha güzel oluyor)
tuz
yapılışı:
patlıcanları alacalı soyup enine doğru bıçakla halka halka çizeli,.tuzlayıp tavaya dizelim.
biberleri yıkayalım ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım patlıcanların arasına dizelim.
yağını da döküp ocağa alalım kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar arada sırada çevirerek kızartalım.
diğer taraftan domatesleri yıkayıp yemeklik doğrayalım üzerine sarımsakları da doğrayıp tuzlayalım patlıcanlar piştikten sonra domatesleri de üzerine dökelim domatesler de pişip suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alalım
Afiyet Bal Olsun......
not: eğer bu yemeği ateşte pişirme imkanınız varsa öyle yapın derim tadına doyamayacaksınız.
domatesleri dökmeden önce patlıcanların fazla yağını süzebilirsiniz ......
4 Ekim 2010 Pazartesi
Bulamaç (göçmen yemeği)
eğer içinizde keşkeği seven arkadaşlar varsa bu adı çirkin tadı muhteşem yemeğe bayılacaksınız benim bildiğim kadarıyla bu bir göçmen yemeği arkadaşlar tarife geçelim mi:
buyurun:
malzemeler:
10 bardak tavuk suyu
haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı pirinç
3-4 kepçe yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
yapılışı:
tavuklar haşlanır. suyu alınır bir tencereye konur kaynamaya bırakılır. pirinçler güzelce yıkandıktan sonra tencerede kayamakta olan tavuk suyunun içine dökülür.pirinçler iyice pişirilir (sütlaçta olduğu gibi.) diğer taraftan yoğurt unla karıştırılır su ile inceltilir çorba kıvamına getirilir.tenceredeki tavuksuyunun üzerine yarım bardak soğuk su dökülür (yoğurdu dökünce kesilmesin diye) kaynamaya başlamadan çorba hızla karıştırılarak yoğurt üzerine eklenir.tavuk etleri ufak ufak didiklenir,çorbaya eklenir. çorba 5-6 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır bir kasenin içinde iyice çırpılan yumurta çorba yine hızla karıştırılarak dökülür. üzerine pul biberle kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servis yapılır .
Afiyet Olsun........
2 Ekim 2010 Cumartesi
Brokoli Salatası
brokoli vitamin bakımından çok zengin bir bitkidir.bunu herkeste bilir bilmeyenler için birkaç örnek olsun:
güçlü bir kanser düşmanı olan beta karoten bulunmaktadır ayrıca b1 c vitamini yüksek miktarda kalsiyum, kükürt,potasyum selenyum içeriyor. mineral ve demir eksikliğine iyi geliyor bir ilave daha kalorisi hemen hemen sıfırmış bu bitkinin o yüzden diyet yapanlara tavsiye olunur.evet sanırım bu kadar bilgi öğrendikten sonra bu bitkiyi sevmeyip yemeyenler sanırım artık yer çocuklara bol bol yedirmek lazım diyorum ve tarife geçiyorum.:
malzemeler:
yarım kg brokoli
yarım su bardağı zeytin yağı
3 diş sarımsak
1 limon suyu
tuz
kaynamış su
yapılışı:
brokoliler güzelce yıkandıktan sonra sıcak suya konur.
6-7 dk bu suda haşlanır.daha sonra delikli kepçeyle sudan alınır.
diğer taraftan sarımsaklar tuzla dövülür.içine limon suyu ve zeytin yağı katılır iyice karıştırılır sos haline getirilirbrokolilerin üzerine gezdirilerek dökülür .servis yapılır.
Afiyet Olsun......
not: buhar makinası olanlar onda pişirirlerse bitkiyi vitamin kaybına uğratmamış olurlar ben de olmadığı için mecburen haşladım ama o suyundan çorba yapmak iyi fikir doğrusu...
1 Ekim 2010 Cuma
Patatesli Omlet
özenilerek hazırlanan pazar kahvaltılarına çeşit olan enfes lezzetli patatesli omlet .....
eğer sizde bu vazgeçilmez pratik lezzeti yarın yapmak isterseniz işte tarif...
buyurun:
malzemeler:
3 adet iri patates
3 yumurta
sıvı yağ
tuz
üzerine :
arzuya göre çeşitli baharatlar
yapılışı:
patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın teflon tavaya sıvı yağı koyup hafiften kızdırın.
doğranan patatesleri suda yıkayıp(nişastası gitmesi ve tavaya yapışmaması için)suyunu süzdükten sonra tavaya koyun pişene kadar ara rara karıştırarak kavurun.
yumurtaları ayrı bir kapta bir çatal yardımıyla güzelce çırpın .
pişen patateslerin üzerine gezdirerek dökün .
yumurtalarda piştikten sonra isterseniz baharat serpip servis yapın...
Afiyet Olsun......