Pages

30 Mart 2015 Pazartesi

Havuç Kremalı Ispanaklı Rulo Pasta


Çok güzel hafifi bir pasta. Değişiklik arayanlara bir alternatif ayrıca süt alerjisi olanlar içinde. Havuç ve ıspanak bitmeden deneyin derim...

Ispanaklı havuçlu rulo pasta
Malzemeler:

Pandispanya için
•4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 1 paket kabartma tozu + vanilya

Yapılıı:

• 250 gr kadar ıspanak yaprağı tencereye konur üzerine yarım su bardağı su konur ve haşlanır.
Haşlanan ıspanaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
• Bir bardağa konur ve kenara alınır.
• Yumurta ve şeker çırpılır.ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede 10 dk pişirilir ( çok fazla tutmayın rulo yaparken kırılır.
• fırından çıkarılınca hemen kağıdıyla beraber rulo yapılır ve soğutulur.



Kreması için

• 1 kg havuç
• 1 su bardağı şeker
• 4 dolu yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

•Havuçların üst kısımları kazınır ve ufak ufak doğranır. Hafif üstüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
•Pişen havuçlar blendırla çekilerek püre haline getirilir.
• Havuç püresi ocağa alınır ve içine şekeri katılır.
• Nişasta bir kase içinde suyla açılarak havuç püresine karıştırarak ilave edilir .
•Portakal kabukları da eklendikten sonra kaynayana kadar pişirilir. ( çok katı olursa su ilavesiyle açabilisiniz)
• Rulo yaptığımız kek açılır ve içine havuç kreması sürülür. Dikkatlice kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarılır.
• Dilerseniz üzerine de benim gibi havuç kreması sürebilirsiniz.
• Dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendiriniz.
• 2-3 saat sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...





28 Mart 2015 Cumartesi

Fırında Çipura



Malzemeler

• Kişi sayısına göre balık
• 2-3 patates
• 1 kuru soğan
• İsteğe göre domates ( ben koymadım)
• sıvı yağ
• kekik

Yapılışı:
• Balıklar yıkanıp tuzlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir.
• soyulup halka şeklinde  doğranmış olan patates ve soğanlar uzerine konur.
• kekik serpilir ve üstlerine iki üç yemek kaşığı kadar yağ gezdirilir. ardından 180 derecede pişirilir.

Afiyet osun, şükrünüz bol olsun...

19 Şubat 2015 Perşembe

Kakaolu Rulo Pasta



Kakaolu rulo pasta tarifi

Malzemeler:

• 4 Adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Arasına

• 2 poşet krem şanti
• 1,5 su bardağı süt

Üzerine

• 1 paket çikolata sos
• Tarifine göre süt

Kakaolu rulo pasta yapılışı

• Yumurta ve şeker çırpılır. Kalan malzemelerde eklendikten sonra yağlanıp unlanan fırın tepsisine hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dk pişirilir.
• Krem şanti sütle çırpılır. Çikolata sos tarifine göre pişirilir. Fırından çıkarılan kek nemlli bir bezin üzerine çıkarılır ve sıkıca rulo yapılır. Bir kaç dk bekletildikten sonra açılır içine krem şanti sürülür
dikkatlice ruo şekline getirilir üzerine çikolata sos gezdirilir ve servis zamanına kadar dolapta dinlendirilir.

Afiyet olsun...

26 Ocak 2015 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Kek


Nefis elmalı tarçınlı kek...

Elmalı kek tarifi

Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

üzerine
• 3 iri elma
• 1 çay kaşığı tarçın


Elmalı tarçınlı kek yapılışı:

• Yumurta ve şeker çırpılır. kalan malzemeler sırasıyla eklendikten sonra margarinle yağlanıp unlanan kek kalıbına hamur dökülür.
• Üzerine kabukları soyulan elmalar dilimlenir ve sıralanır. Tarçını da üzerine serptikten sonra önceden ısıtılmış  200 dereceli fırında pişirilir. yarım saat kapağı açılmadan pişirilen kek kürdanla kontrol edilir pişmişse eğer fırından alınır soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...



18 Ocak 2015 Pazar

Hindistan Cevizli Tatlı


Nefis bir tatlı... Tarif Emine Bedere ait...

Hindistan cevizli tatlı tarifi:

Malzemeler:

• 1 Paket yumuşak margarin
• 2 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne)
• 1,5 çay bardağı hiindistan cevizi
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un

Şerbeti için:
• 3,5 su bardağı şeker
• 3,5 su bardağı su
•  Çeyrek limon suyu




Hindistan cevizli tatlı yapılışı:

• Yumuşak margarin ve hindistan cevizi yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra ununu azar azar ekleyelin hafifi sert bir hamur yaptıktan sonra ( çok sert olmasın kulak memesi kıvamından az daha sert) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece de kızarana kadar pişirelim.
• Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı geçtikten sonra dökülür.
• Bir kaç saat bekleyen tatlılar hindistan ceviziyle süslenerek servis yapılır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...