bu lezzetli sebzenin tarifi içinse aşağıya buyurun.enginarın miktarını vermiyorum elinizde kaç enginar varsa onlarla yapabilirsiniz:
Malzemeler:
* enginar
* 1 kg bezelye
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* yarım demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
* sıvı yağ
Yapılışı:
* önce enginarların yaprakları temizlenir ve çanağı çıkarılır.
* içinin tüyleri de temizlendikten sonra limonlu tuzlu suya konur ki kararmasınlar.
* diğer taraftan bezelyeler ayıklanır havuçve patates küpküp doğranır.
* soğan da yemeklik doğrandıktan sonra düdüklü tencerede bir kaşık salça ile kavrulur.üzerine enginarlar hariç bütün malzemeler ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dk kavrulur
* enginarlar ters kapatılarak tencereye dizilir ve üzerini azıcık geçene kadar sıcak su ilave edilir ve düdklü tencerenin çubuğu indirildikten sonra kısık ateşte 12-13 dk pişirilir
* enginarlar dikkatli bir şekilde servis tabağına çıkarılır ve içine bezelyelerden doldurulur üstüne dereotu serperek servis yapılır.
Afiyet Olsun.........
not.ben enginarın yapraklarını da düdüklünün içine atıp pişirdim
not.ben enginarın yapraklarını da düdüklünün içine atıp pişirdim
Canım ellerine sağlık bayılırım enginara.sayfanın yeni halide çok şık olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilçok sağlıklı ve besleyici aynı zamanda da harika bir görüntü olmuş
YanıtlaSilelleine sağlık
sevgiler
bende diyorumkı bu sayfa bir değişik.:)))9
YanıtlaSilcanım benim çok gzel olmuş yeni teman .gülerek kullan.
bayılırım süper bir lezzettir gerçekten ellerinize sağlık görüntü şahane temada çok güzel olmuş ben birtürlü beceremedim bu olayı nasıl yapıcam bilmiyorum...bakalım
YanıtlaSilenginar her gün yesem bıkmam valla süper bir şey ellerine sağlık
YanıtlaSilTam da mevsimiyken ne de güzel olmuş, elinize sağlık :)
YanıtlaSilArtık enginar zamanı geldiğine göre, ve bu kadar sağlıklı faydalı bir sebze iken bol bol yapıp, faydalanmalı. Ellerinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilEnginara bayılırım ama bir türlü alamadım Ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilGüzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim. Enginarın tam zamanı ve asla hayır diyemem ellerine sağlık. sevgiler
YanıtlaSil