Pages

21 Nisan 2011 Perşembe

Sebzeli Enginar Dolması


Herkese merhabalar ...yepyeni cıvıl cıvıl güneşli bir günden.nasılsınız arkadaşlar .yeni temam nasıl olmuş Cahide ablamın temasında kullanıyorum artık onun temasını çok beğeniyordum. bir kaç blogger arkadaşımda okuduğuma göre artık blogspot tamamen açılmış .ben hala dns ayarlarıyla oynamadan giriyorum .yine yasak yazısı çıkar falan diye (içimize bir korku girmiş) :-)))yazma oyalarından sonra şöyle mis gibi bir enginer dolmasına ne dersiniz. enginarın çok besleyici bir sebze olduğunu hepimiz biliyoruz .faydalarını okumak için buraya TIKK
bu lezzetli sebzenin tarifi içinse aşağıya buyurun.enginarın miktarını vermiyorum elinizde kaç enginar varsa onlarla yapabilirsiniz:

Malzemeler:
* enginar
* 1 kg bezelye
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* yarım demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz 
* sıvı yağ

Yapılışı:
* önce enginarların yaprakları temizlenir ve çanağı çıkarılır.
*  içinin tüyleri de temizlendikten sonra limonlu tuzlu suya konur ki kararmasınlar.
* diğer taraftan bezelyeler ayıklanır havuçve patates küpküp doğranır.
* soğan da yemeklik doğrandıktan sonra düdüklü tencerede bir kaşık salça ile kavrulur.üzerine enginarlar hariç bütün malzemeler ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dk kavrulur 
* enginarlar ters kapatılarak tencereye dizilir ve üzerini azıcık geçene kadar sıcak su ilave edilir ve düdklü tencerenin çubuğu indirildikten sonra kısık ateşte 12-13 dk pişirilir
* enginarlar dikkatli bir şekilde servis tabağına çıkarılır ve içine bezelyelerden doldurulur üstüne dereotu serperek servis yapılır.
Afiyet Olsun.........
not.ben enginarın yapraklarını da düdüklünün içine atıp pişirdim

9 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bayılırım enginara.sayfanın yeni halide çok şık olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok sağlıklı ve besleyici aynı zamanda da harika bir görüntü olmuş
    elleine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende diyorumkı bu sayfa bir değişik.:)))9
    canım benim çok gzel olmuş yeni teman .gülerek kullan.

    YanıtlaSil
  4. bayılırım süper bir lezzettir gerçekten ellerinize sağlık görüntü şahane temada çok güzel olmuş ben birtürlü beceremedim bu olayı nasıl yapıcam bilmiyorum...bakalım

    YanıtlaSil
  5. enginar her gün yesem bıkmam valla süper bir şey ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Tam da mevsimiyken ne de güzel olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Artık enginar zamanı geldiğine göre, ve bu kadar sağlıklı faydalı bir sebze iken bol bol yapıp, faydalanmalı. Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Enginara bayılırım ama bir türlü alamadım Ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Güzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim. Enginarın tam zamanı ve asla hayır diyemem ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...