herkesin üç ayları mubarek olsun .yine sizlere güzel bir tarif arkadaşlar...
malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı un
1yumurta
ıslatmak için sıcak su
tuz
karabiber
nane
üzeri için
4-5 diş sarımsak
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım yemek kaşığı salça
yapılışı
bulgur yıkanır sıcak suyla ıslatılır.kabardıktan sonra un yumurta tuz ve baharat lar katılır . iyice yoğrulur küçük parçalar kopartılık ıslattığımız elimizle yuvarlanır tepsi üzerine sıralanır tenceed kaynamış suda 10 dk haşlanır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür tereyağla salça kavrulduktan sonra üzerine gezdirilir arzu edilirse kırmızı biber ve nanede konabilir.
Afiyet Olsun.....
Merhaba,
YanıtlaSilellerinize sağlık. Bayılırım bu tada. Nefis görünüyor.
Sağlıkla kalın.
Bayılırım bu köfteye. Harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefis mi nefis eline sağlık.Üç ayların hayırlı olsun.
YanıtlaSilgörüntü harika
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler
Sevgili arkadasim,
YanıtlaSilsenin de üc aylarin mubarek olsun.
Bu köfteler de yogurtlu gene yazlar icin nasil da güzel gider, ellerine saglik diyorum.
Seni kocaman öpüyorum ve sevgilerimi birakiyorum.
Hoscakal
Bulgurla yapilan herseyi cok severim,hem pratik hem doyurucu enfes bir köfte olmus elinize saglik
YanıtlaSilellerinize saglik
YanıtlaSilcok severim bu koftayi
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilHaşlanırken dağılır mı acaba?
YanıtlaSilhamurun kıvamı düzgün olursa dağılma da olmaz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sivasın yöresel lezzetlerinden biridir bu köfte. Mirik köfte deriz biz. Siz de çok güzel yapmışsınız...
YanıtlaSilteşekkür ederim güzel yorumunuza. Her zaman beklerim...
Sil