Pages

10 Aralık 2014 Çarşamba

Kolay Pasta Tarifi


Hafif, lezzetli ve kolay bir pasta...

Kolay pasta tarifi

Malzemeler

• 2 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

üzerine
• 2 poşet krem şanti
• 1,5 su bardağı süt




Kolay pasta yapılışı

• Oda ısısındaki yumurtalar ve şeker çırpılır.
• Ilık süt ve oda ısısındaki sıvı yağda eklenerek karıştırılır.
• Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya da eklendikten sonra çıpmaya devam edilir.
• Yağlanıp unlanan yuvarlak kek kalıbına hamur dökülür ve önce 200 derecede kabarmaya başladıktan sonra 175 derecede 25- 30 dk pişirilir dürdanla pişip pişmediği test edilir pişmişse fırından çıralır ve soğumaya bırakılır.
• Soğuyan kek keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölünür ve süt ile çırpılmış olan krem şantinin yarısı içine sürülür ikinci kar kek kremanın üzerine konur ve kalan şantiyle sıvanır ve dilenen şekilde süslenerek servis zamanına kadar buz dolabında dinlendirilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun....




21 Kasım 2014 Cuma

Mandalinalı Kremalı Mandalinalı Kek



Nefis mandalina kokulu bir pasta. Yiyenlerden tam not aldı.

Mandalinalı kremalı mandalinalı kek

Malzemeler:
• 3 yumurta ( oda ısısında)
• 1 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı süt ( ılık )
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı elenmiş un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 mandalina kabuğu rendesi

Krema için

• 3 su bardağı süt
• 4 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta ( mısır kullandım)
• 1 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 mandalia kabuğu rendesi
• 1 küçük çay bardağı mandalina suyu



Mandalinalı pasta yapılışı

• Pandispanya için oda ısısında olan yumurtalar ve şekerler çırpılır. ( yumurtalar oda ısısında olunca yumurtalar daha çok köpürüyor)
• Ilık süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır. un ve kabartma tozu elenerek hamura eklenir,mandalin kabukları da eklendikten sonra iyice homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
• Margarinle yağlanan ve unlanan kek kalıbına hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 200 derece  fırına konur.
• Hamur kabarmaya başlayınca ısı 175 dereceye düşürülür ve 30 -35 dk sonra küdran testi yapılır eğer temiz çıkarsa fırından alınır soğutulur.

• Krema için margarin ve mandalin suyu hariç bütün malzemeler tencereye konur, azar azar süt eklenerek karıştırılır.
• Ocağa alınan tencere kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
• Ocaktan alınan tencereye kalan malzemelerde eklenir ve 3-4 dk mikserle çırpılır.
• Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve arası açılarak ikiye bölünür .
• kekin alt kısmı kalıba geri konur, 1 su bardağı şekerli suyun yarısıyla alttaki kek ıslatılır.
• Üstüne krema dökülür ve diğer kek parçasıda kalan şekerli suyla ıslatılarak kremanın üstüne kapatılır.
• Dilerseniz servisten önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
• Pastayı birkaç saat dolapta dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

16 Ekim 2014 Perşembe

Kaşık Dökmesi Tarifi


Zeliha'da bu tarifi görünce çok beğendim çok lezzetli çok pratik bir tarif...

Kaşık dökmesi tarifi

Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5- 2 su bardağı un



Kaşık dökmesi yapılışı

• Yumurta ,yoğurt ve sıvı yağ bir kap içine konur ve çırpma teliyle çırpılır.
• Karbonat ve tuz eklenir, üzerine azar azar un eklenerek karıştırılır.
• Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak. Kaşıkla tavaya konduğunda yayılmayacak kıvamda olacak. Hamuru tavaya koymadan tavayı ister sıvı yağla ister margarinle yağlayıp hamurları tavaya kaşık kaşık döküp kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

14 Ekim 2014 Salı

Kağıt Bardakta Kek / Muffin


Pek çok blogcu arkadaşımda gördüğüm kağıt bardakta kek pişirmeyi bende denedim. Bardakları yağlamadan hamuru döktüm ama kekler çıkarırken kimisi dağıldı o yüzden hafiften yağlansa daha iyi olur.

Kağıt bardakta muffin tarifi

Malzemeler

• 2 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı un



Kağıt bardakta kek yapılışı

• Şeker ve yumurta çırpılır.  süt, sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Kalan malzemeler elekten elenerek hamura katılır ve mikserin en düşük seviyesinde karıştırılır.
• Hamur hafif yağlanmış kağıt bardaklara 2-3 kaşık dökülür ve 200 derecede 20-25 dk pişirilir.
• Dilerseniz kağıt bardakları benim gibi muffin kalıbı boyunda kesebilirsiniz.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

11 Ekim 2014 Cumartesi

İmam Bayıldı Tarifi



Patlıcanlar, domatesler bitmeden deneyin derim...

İmam bayıldı tarifi

Malzemeler:

• 5 adet kemer patlıcan
• 2 adet orta boy domates
• 1 adet kuru soğan
• 2,3 adet biber
• 2 diş sarımsak
• 1 tutam maydanoz
• Tuz, yağ



İmam bayıldı yapılışı

• Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlanarak bol sıvı yağda yumuşayana kadar kızartılır.
• Diğer taraftan soğan doğranır sarımsak doğranır tavaya konur kavrulur.
• Ardından biberler doğranır ve soğanlara eklenir.
• Domateslerde minik küpler halinde doğranır ve tavaya eklenir . tuz ilave edilir, domatesler de yumuşayınca maydanozlar ince ince doğranarak eklenir.



• Fırın kabına alınan patlıcanların uzunlamasına ortasına çizik atılır ve içi açtırılır.
• İçine hazırlanan iç malzemesi konur. kalan suyundan eklenir eğer suyu az gelirse kendiniz yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
• Fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15- 20 dk pişirin.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

3 Ekim 2014 Cuma

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi


Yeşim Abladan şahane şekerpare tarifi :) ben denemek amaçlı yarım ölçü yaptım siz dilerseniz tam ölçü yapabilirsiniz. Şekerpare nin tadı harika söylemeden geçemeyeceğim :)) Bu arada tüm islam alemine hayırlı bayramlar...

Pastane şekerparesi tarifi

Malzemeler
• 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 fincan sıvı yağ
• 1 adet yumurta ( sarısının yarısı içine yarısı dışına)
• 2 yemek kaşığı şeker
• Yarım çay kaşığı karbonat
• 1 çimdik tuz
• 2- 2,5 su bardağı un
• Yeşim abla tam ölçüde 2, su bardağı un kullanmış fakat ben yarım ölçüde o kadar un kullandım tam geldi.Hamur yumuşak olacak

Şerbeti için

• 1,5 su bardağı şeker
• 2 su bardağı su



Şekerpare yapılışı

• Şerbet malzemeleri ufak bir tencereye konur. 8-9 dk kaynadıktan sonra bir
kaç damla limon ilave edilir ve  ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
• Malzemeler yoğurma kabına konur ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur..
• Hamurdan yumurta sarısı büyüklüğüde parçalar koparılır ve yağlanmış tepsiye dizilir..



• Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizildikten sonra 200 derecede nar gibi kızarana kadar pişirilir.
• Tatlılar fırından çıktıktan sonra beş dk bekletilir ve soğuğa yakın ılıklıktaki şerbetle ıslatılır.
• Tatlılar bir iki saat sonra ter çevrilir ve üst kısımlarının da şerbeti çekmesi  sağlanır.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

2 Ekim 2014 Perşembe

Odun Ateşinde Tas Kebabı


Odun ateşinde pişirmek şart değil tabi ama imkanınız varsa eğer bu şekilde deneyin.

Odun ateşinde tas kebabı tarifi

Malzemeler

• 1 kg kuzu kuşbaşı
• 2 adet orta boy patates
• 1 adet iri soğan ( küçükse 2 adet )
• 2 adet domates
• 2 adet biber
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz. kimyon, kekik
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı sirke



Odun ateşinde tas kebabı yapılışı

• Malzemeler doğranır ve bir kabın içine konur. Tuz ve salça ve baharatlar da eklendikten sonra iyice harmanlanır.
• Güveç tencere varsa içine konur. Üzerine 50 gr margarin yada tereyağı doğranır, su eklenir ve ateşe konur.
• Kapağı sıkıca kapatılan tencere 2 saat kadar pişirilir. Arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır


Bayramda şöyle mis gibi yumuşacık lokum kıvamında et yemek isteyenler bu tarif tamda size göre....

Düdüklü tencerede kuzu tandır

Malzemeler

• 1 kg kuzu eti (kuşbaşı)
• 2 yemek kaşığı margarin
• kekik, kimyon, tuz
• 2 yemek kaşığı sirke

Düdüklü tencerede kuzu tandır yapılışı

• Etler tencereye konur üzerine margarin ve  konduktan sonra tencerenin kapağı kapağı kapatılır.
• Havası çıkınca çubuk indirilir ve kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. sürenin sonunda kapağı açılır tuz ve baharatlar eklendikten sonra eğer suyu varsa kapak kapatmadan suyu çekene kadar pişirilir.
• Etlerin suyu tamamen çekilince bir kç dk yağında kavrularak karamelize edilir.
• Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

25 Eylül 2014 Perşembe

Taze Fasulye Yemeği (kavurmadan)


Yazın en lezzetli besinlerinden birisi de taze fasulyedir. Daha önce hep kavurarak yaptığım taze fasulye yemeğini bu defa çiğden pişirdim ve bir fark göremedim. kavurarak pişirenlerdenseniz eğer taze fasulye tezgahlardan kalkmadan böyle de deneyin.

Taze fasulye yemeği

Malzemeler

• 1 kg taze fasulye
• 1 adet iri kuru soğan
• 2 adet iri domates
• 1 adet kırmızı salçalık biber
• 1 tatlı kaşığı tz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su

Taze fasulye yemeği yapılışı

• Taze fasulyeler temizlenir yıkanır. Düdüklü tencereye konur. Biber domates ve soğan doğranır fasulyelere eklenir.
• Tuz, şeker ve sıvı yağda konduktan sonra üzerine su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
• Tencerenin havası çıktıktan sonra düdüğü indirilir ve 25 dk pişirilir.
• Yanında bol soğanlı domates salatasıyla servis edilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

23 Eylül 2014 Salı

Kırmızı Biber Kavurması


Sonbaharın nefis lezzeti kırmızı biber...
Biberlerin kabukları sizi rahatsız ediyorsa önce fırında közleyin daha sonra kavurun.

Kırmızı biber kavurması tarifi

Malzemeler

• 1 kg kırmızı biber
• Sıvı yağ
• Tuz
Üzerine
• Bol sarımsaklı yoğurt

Kırmızı biber kavurması yapılışı

• Kırmızı biberler temizlenir doğranır ve yıkanır.
pişirme kabına konur .
• Tuz ve yağı da eklendikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
• Servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra tencerenin dibinde kalan yağdan üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

20 Eylül 2014 Cumartesi

Çaylı Yulaflı Kek


Çok lezzetli, yumuşacık sünger gibi bir dokusu olan kekti. Çok beğenildi.

Çaylı yulaflı kek

Malzemeler

• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
• 1 su bardağı demli çay
• 2 su bardağı un
• Yarım su bardağı yulaf kepeği
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Çaylı yulaflı kek yapılışı

• Yumurta ve şeker  köpük köpük olana kadar çırpılır. yağ ve çay eklenerek şöyle bir karıştırılır.
• un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir yulaf kepeği de ilave edildikten sonra ister tel çırpıcıyla ister mikserin en düşük seviyesinde malzemeler bütünleşene kadar çırpılır.
• Yağlanıp unlanan kek kalıbına dökülen hamur 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dk pişirilir. kürdan testi temiz çıkan kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

Afiyet olsu, şükrünüz bol olsun...

17 Eylül 2014 Çarşamba

Meyveli Yaz Pastası


Nefis ve hafif bir yaz pastası. Sizin oralarda hala sıcaksa eğer ki, sıcak olmasını beklemeye gerekte yok bence denemeye değer...

Meyveli Pasta tarifi:

pandispanya

• 1 yumurta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• Yarım çay bardağı yulaf kepeği
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema için

• 3 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı dolu dolu şeker
• 2 yemek kaşığı dolu dolu un
• 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı su



üst jölesi
• Yarım su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı nişasta( mısır)
• 2 tatlı kaşığı şeker

üzerine

• 1 adet iri incir
• 1 adet kırmızı erik
• Yarım şeftali
• 6-7 adet vişne



Meyvalı pasta yapılışı:

• Şeker ve yumurta çırpılır ve margarin eklenir, sıvı yağ eklenir çırpılır.
• Kalan malzemelerde eklenir ve yağlanıp unlanan 15 cm lik kalıba kek dökülür pişirilir.
• Krema malzemeleri de yumurta ve su hariç diğer malzemeler tencereye konur ve karıştırarak pişirilir. bir kasede yumurta ve su çırpılır ve kaynamaya başlayan muhallebiye hızla karıştırarak eklenir.
• Kek 15 cm lik kelepçeli kalıba konur. Üzerine pişirilen muhallebi dökülür.
• İnce ince dilimlenen meyveler kremanın üzerine dizilir.
• Vişne bir cezveye konur ve üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve kaynatılır.
• Yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı şeker eklenir ve bir çay kaşığı nişasta eklenir bir dk kaynatılır.
• Ilınan vişneler meyvelerin ortasına dökülür.
• Üstünün jölesi için de su, nişasta ve şeker ayrı bir tavada pişirilir. meyvelerin üzerine kaşık kaşık dökülür her yerine yayılır.
• Buzdolbına kaldırılan pasta birkaç saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.
• Dolapta bir gece beklerse daha güzel olacaktır unutmayınız.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

19 Ağustos 2014 Salı

Şeftalili Dondurma


Harika bir dondurma tarifi. Sıcaklar hala devam ederken bence denenmesi gereken bir tarif. içerisindeki meyva aromasını dilediğiniz gibi değiştirip çeşitli dondurmalar yapabilirsiniz. Donma aşamasın da çok fazla karıştırmaya gerek olmayan bir dondurma, dolaba koyduktan iki saat sonra çıkarıp bir defa karıştırdım bir daha ki  karıştırmak için çıkardığımda donmuştu ve yediğimizde içinde buzlanma falan yoktu. yemeden on dakika önce dolaptan çıkarıp bekletilirse kuplara koymak daha kolay olacaktır.

Şeftalili dondurma tarifi

Malzemeler:

• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı şeftali püresi ( şeftalileri soyup blendırdan geçirdim)
• 1 poşet toz krem şanti
• 1 su bardağı şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu



Şeftalili dondurma yapılışı:

• Yumurta sarısını tencereye konur tel çırpıcıyla cırpılır. Üzerine şeker,vanilya eklenir çırpmaya devam edilir nişasta eklenir, üzerine azar azar süt eklenir ve çırpmaya devam edilir.
• Tencere ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Şeftali püresieklenir ve on dakika karıştırarak pişirilir.
• Tencere ocaktan alınır ve ara ara karıştırılarak krema soğutulur. ( ben bir tepsiye döküp ılınmasını bekledim daha sonra dolaba koyup soğuttum)
• İyice soğuyan kremaya toz krem şanti eklenir ve mikserin en yüksek hızında on dakika çırpılır.
• Krema dondurulacak kaba boşaltılır ve buz dolabı en soğuk seviyeye getirilir. derin dondurucuya konan krema 2 saatte bir çıkarılır çatalla ezerek karıştırılır. bu işlem dondurma tamamen donana kadar yapılır.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun....

15 Ağustos 2014 Cuma

Acili Ezme


Nefis acılı ezme. Kesinlikle deneyin...

Acılı ezme tarifi

Malzemeler

• 2 adet orta boy domates
• 2 adet sivri biber
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 adet orta boy salatalık
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı acı pul biber
• 15 dal kadar maydanoz
• 1 tutam taze nane
• 2 diş sarımsak
• Nar ekşisi
• Tuz
• Zeytin yağ




Acılı ezme yapılışı

• Malzemeler kabuklarından ve saplarından ayıklandıktan sonra çok minik olacak şekilde doğranır. ( isteyen mutfak robotunda da çekebilir)
• Kalan malzemelerde eklenip, yağ, tuz ve nar ekşisini damak tadınıza göre ayarladıktan sonra iyice karıştırıp servis tabağına aldıktan sonra gururla ikram edebilirsiniz. :))
Not: salatanın içine bir çay bardağı ince dövülmüş ceviz eklenirse lezzetinin ikiye katlanacağını düşünüyorum eğer deneyen olursa bana da bildirirse sevinirim.




Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Şöbiyet Tarifi



Bayram da yaptığım şöbiyet tatlısı

Şöbiyet tarifi

Malzemeler:

• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 yumurta
• 1 silme çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı sirke
• Yarım paket kabartma tozu
• 5 bardak un

Kreması

• 4 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı irmik
• 4 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı nişasta

Şerbet

• 4,5 bardak şeker
• 4,5 bardak su
• çeyrek limon suyu

• Ceviz



Şöbiyet yaapılışı:

• Hamur malzemeleri yoğurma kabına konur ve azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
• Krema malzemeleri tencereye konur karıştıra karıştıra pişirilir soğumaya bırakılır
• Şerbet malzemeleri tencereye konur ve orta koyulukta bir şerbet pişirilir ve soğumaya bırakılır.
• Hamur yirmidör bezeye ayrılır yuvarlanır. onikişerli iki gruba ayrılır. tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve araları bol nişastayla nişastalanır.
• On ikili grubun biri alınır ve merdane yardımıyla büyültülür. ve karelere kesilir bir kenarına bir tatlı kaşığı krema konur ve bir tatlı kaşığı ceviz konur üçgen şeklinde kapatılır kenarları fazla bastırılmaz ve fırın tepsisisne fazla boşluk bırkmadan dizilir. diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra bir paket margarin eritilir ve heryerine gelecek şekilde hamurların üzerine dökülür.
• 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
• Fırından çıkardıktan on dakika sonra soğumuş şerbet üzerine gezdirilir. iki üç saat sonra servise hazırdır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

7 Ağustos 2014 Perşembe

Kadayıflı Krem şantili Muhallebili tatlı


Lezzetli bir yaz tatlısı....

Krem şantili kadayıflı muhallebili tatlı

Malzemeler

• 5 su bardağı süt
• 1 su  bardağı un
• 1 su bardağı şeker
• 1 paket vanilya

• Büyük bir kase şerbetlenmiş kadayıf
• 1 paket krem şanti
• 1,5 su bardağı süt



Krem şantili kadayıflı muhallebili tatlı yapılışı

• Un ve şeker tencereye konur azar azar süt ilavesiyle topaklanmaması için karıştırılır.
• Ocağa alınır ve karıştırarak pişirilir ocaktan alınınca vanilya eklenir ve çırpılır.
• ıslatılmış orta boy borcam tepsiye muhallebi dökülür üzerine kadyıflar eşit şekilde yayılır ve sütle çrpılmış krem şanti de üzerine sürülür istenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır ve 2-3 saat sonra servis yapılır.
• Kadayıf tatlısı ramazanda fazla yenmediği için bu şekilde değerlendirilmiş bir tatlı.



Afiyet Olsun, şükrünüz bol olsun...  

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Büryan Pilavı (mişoriz)


Denenmesi kesin olan lezzetlerden biriside bu pilav... Şimdiye kadar büryan yapmadıysanız en kısa zamanda deneyin.

Büryan pilavı

Malzemeler.

• 3 su bardağı baldo pirinç
• 3 adet kalçalı but ( bütün tavukta kullanılabilir)
• 6 su bardağı tavuk suyu
• 50 gr tereyağ
• Tuz



Büryan pilavı yapılış

• Tavuklar yıkanır tencereye konur ve üzerine yeteri kadar su ve tuz konup haşlanır.
• Pirinç sıcak suyla pişirmeden yarım saat önce ıslatılır. sürenin sonunda pirinçler güzelce yıkanır  ve suyu süzüldükten sonra, pilavı pişireceğiniz fırın tepsisine iyice yayılır. üzerine tereyağ doğranır, altı su bardağı tavuk suyu konur eğer tavuk suyunun tuzu az ise tuz eklenir etleri de üzerine dizildikten sonra 200 derecede suyunu çekip tavuklar hafif kızarana kadar pişirilir.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Sakızlı Mausse Tarifi



Tam da yaz mevsimine uygun bir tatlı krem gibi soğuk soğuk...

Sakızlı mousse ( mus) tarifi

• 1 poşet toz krem şanti
• 1 bardak süt
• 2,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 2 çay bardağı su
• 3 tatlı kaşığı şeker
• 2 adet falım damla sakızlı
• 1 yumurta



Sakızlı mousse yapılışı

• Krem şanti ve süt iyice köpürene kadar çırpılır. Nişasta azar azar su ilavesiyle açılır ve karıştırarak pişirilir.
• Ocaktan alır almaz içine sakızlar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
• Pişen nişasta kaşık krem şantiye eklenir ve bir taraftan da mikserle çırpılır.
• Hazır olan karışım kuplara paylaştırılır. dilenen meyveyle süslenir. En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapılır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

22 Temmuz 2014 Salı

Kolay Pasta



Aslıda tarife gerek yok pek ama yemesi çok güzel olduğundan yine de yazmak istedim

Kolay pasta tarifi

• 1 adet hazır pastaban
• 1 paket vanilyalı puding
• 1 poşet krem şanti
• 1 adet muz
• 1 su bardağı şekerli süt
• Süt

Kolay pasta yapılışı

• Vanilyalı puding arkasındaki tarife göre pişirilir lakin süt miktarını bir bardak az koyarak.
• Krem şanti de tarifine göre hazırlanır. Pastabanın bir katı servis tabağına konur ve şekerli sütü yarısıyla ıslatılır.
• Üzerine vanilyalı puing dökülür Muz dilimleri konur ve üst kat pastaban kremanın üstüne konur.
• Kalan şekerli süt üzerine kaşıka gezdirilir ve krem şantiyle her yeri sıvanır.
•  Üstü muzz dilimleriyle süslenir dilerseniz benim gibi çikolata eritip gezdirdikten sonra buz dolabına koyup servis zamanına kadar dinlendirdikten  sonra Pasta yemeye hazır...