Tam da yaz mevsimine uygun bir tatlı krem gibi soğuk soğuk...
Sakızlı mousse ( mus) tarifi
• 1 poşet toz krem şanti
• 1 bardak süt
• 2,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 2 çay bardağı su
• 3 tatlı kaşığı şeker
• 2 adet falım damla sakızlı
• 1 yumurta
Sakızlı mousse yapılışı
• Krem şanti ve süt iyice köpürene kadar çırpılır. Nişasta azar azar su ilavesiyle açılır ve karıştırarak pişirilir.
• Ocaktan alır almaz içine sakızlar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
• Pişen nişasta kaşık krem şantiye eklenir ve bir taraftan da mikserle çırpılır.
• Hazır olan karışım kuplara paylaştırılır. dilenen meyveyle süslenir. En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...