Pages

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Meyve Soslu Kuru Meyvalı Parfe


Yapımı çok basit ama tadı garanti bir tarif...

Meyve soslu parfe

• 2 poşet sade krem şanti
• 5-6 adet hurma
• 4-5 adet kuru incir
• 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
• 1,5 su bardağı süt
• 5-6 adet peti bör bisküvi
• üzerine kenton meyve sosu



Kuru meyvalı parfe tarifi

• Krem şanti ve süt çırpılır.
• içine minik minik doğranmış kuru meyveler eklenir.
• Ceviz ve kırılmış bisküviler de eklendikten sonra iyice karıştırılır.
• Bir kabın içine streçfilm döşenir kenarlardan sarkıtılır.
• Karışım kabın içine dökülür düzeltilir. Birkaç saat donması için dondurucuya konur.
• Meyve sosu paketin arkasında yazan tarifine göre pişirilir. Ara ara karıştırılarak soğutulur.
• Dondurucuda donan parfe çıkarılır. Servis tabağına alınır üzerine meyve sosu dökülür ve dilimlenerek servis yapılır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...