Pages

28 Aralık 2013 Cumartesi

Portakallı Pirinçli Kereviz Yemeği




Klasik kereviz yemeği bilmeyen yoktur ama mutfağa yeni girenler için arşivimde olsun...

Portakallı kereviz yemeği için
Malzemeler:

• 4 adet küçük kereviz ( yumurta kadardılar)
• 2 adet orta boy patates
• 2 adet portakal suyu
• 2 yemek kaşığı pirinç
• Kerevizin taze yaprakları
• 1 çay bardağına yakın zeytin yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça


Kereviz yemeğinin yapılışı:

• Kereviz ve patatesler soyulur yıkanır tencereye konur.
• üzerine soğanı  ve yaprakları doğranır. Portakalların suları sıkılır tencereye eklenir.
• salça bir kase içinde eritilip diğerlerinin üstüne eklenir, tuz, şeker ve yağ da eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara tencere sallanarak kavrulur.
• Suyunu çeken yemeğe iki su bardağı  sıcak su eklenir yıkanmış pirinçler de eklendikten sonra pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...