
malzemeler
4 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates(orta boy)
yarım fincan pirinç
2-3dilim sucuk
1 çay kaşığı toz şeker
tuz+su
2-3yemek kaşığı zeytin yağ
yapılışı
pırasaları köklerini keselim,patatesi soyalım havuçları temizliyelim bol suda yıkayalım daha sonra ufak ufak doğrayalım.sucuklarıda doğrayıp ekleyelim tuzunu şekerini vede yağını katalım kısık ateşte pırasalar yumuşayan kadar kavuralım (bu arada kaşıkla karıştırmıyoruz çünkü pırasalar dağılır tencereyi sallıyoruz) sonra suyunu ve pirinçlerini koyalım pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirelim.
not:arzuya göre limon sıkıp servis yapılabilir.
not:yemek kısık ateşte pişerse daha lezzetli olur .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...