
malzemeler
1 kg kadar bakla
1 baş soğan
1 yk salça
yarım demet dereotu(olmazsa olmaz)
zeytin yağ
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yapılışı
soğanı tencereye yemeklik doğrayın üzerine ayıklanıp yıkanıp süzülmüş baklaları koyun yağ,tuz ve şekeri de ilave edin şaçasınıda ekleyip baklalar sararıncaya kadar kısık ateşte kavurun kavrulan baklalara suyunu ekleyin ancak çok değil ( üzerini çok geçmesin fazla su lezzetini kaçırır) baklalar yumuşayana kadar pişirin ocaktan almadan hemen önce de dereotunu ekleyin...
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...