Pages

30 Mart 2015 Pazartesi

Havuç Kremalı Ispanaklı Rulo Pasta


Çok güzel hafifi bir pasta. Değişiklik arayanlara bir alternatif ayrıca süt alerjisi olanlar içinde. Havuç ve ıspanak bitmeden deneyin derim...

Ispanaklı havuçlu rulo pasta
Malzemeler:

Pandispanya için
•4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 1 paket kabartma tozu + vanilya

Yapılıı:

• 250 gr kadar ıspanak yaprağı tencereye konur üzerine yarım su bardağı su konur ve haşlanır.
Haşlanan ıspanaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
• Bir bardağa konur ve kenara alınır.
• Yumurta ve şeker çırpılır.ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede 10 dk pişirilir ( çok fazla tutmayın rulo yaparken kırılır.
• fırından çıkarılınca hemen kağıdıyla beraber rulo yapılır ve soğutulur.



Kreması için

• 1 kg havuç
• 1 su bardağı şeker
• 4 dolu yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

•Havuçların üst kısımları kazınır ve ufak ufak doğranır. Hafif üstüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
•Pişen havuçlar blendırla çekilerek püre haline getirilir.
• Havuç püresi ocağa alınır ve içine şekeri katılır.
• Nişasta bir kase içinde suyla açılarak havuç püresine karıştırarak ilave edilir .
•Portakal kabukları da eklendikten sonra kaynayana kadar pişirilir. ( çok katı olursa su ilavesiyle açabilisiniz)
• Rulo yaptığımız kek açılır ve içine havuç kreması sürülür. Dikkatlice kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarılır.
• Dilerseniz üzerine de benim gibi havuç kreması sürebilirsiniz.
• Dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendiriniz.
• 2-3 saat sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...





28 Mart 2015 Cumartesi

Fırında Çipura



Malzemeler

• Kişi sayısına göre balık
• 2-3 patates
• 1 kuru soğan
• İsteğe göre domates ( ben koymadım)
• sıvı yağ
• kekik

Yapılışı:
• Balıklar yıkanıp tuzlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir.
• soyulup halka şeklinde  doğranmış olan patates ve soğanlar uzerine konur.
• kekik serpilir ve üstlerine iki üç yemek kaşığı kadar yağ gezdirilir. ardından 180 derecede pişirilir.

Afiyet osun, şükrünüz bol olsun...