Pages

26 Ocak 2015 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Kek


Nefis elmalı tarçınlı kek...

Elmalı kek tarifi

Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

üzerine
• 3 iri elma
• 1 çay kaşığı tarçın


Elmalı tarçınlı kek yapılışı:

• Yumurta ve şeker çırpılır. kalan malzemeler sırasıyla eklendikten sonra margarinle yağlanıp unlanan kek kalıbına hamur dökülür.
• Üzerine kabukları soyulan elmalar dilimlenir ve sıralanır. Tarçını da üzerine serptikten sonra önceden ısıtılmış  200 dereceli fırında pişirilir. yarım saat kapağı açılmadan pişirilen kek kürdanla kontrol edilir pişmişse eğer fırından alınır soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...



18 Ocak 2015 Pazar

Hindistan Cevizli Tatlı


Nefis bir tatlı... Tarif Emine Bedere ait...

Hindistan cevizli tatlı tarifi:

Malzemeler:

• 1 Paket yumuşak margarin
• 2 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne)
• 1,5 çay bardağı hiindistan cevizi
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un

Şerbeti için:
• 3,5 su bardağı şeker
• 3,5 su bardağı su
•  Çeyrek limon suyu




Hindistan cevizli tatlı yapılışı:

• Yumuşak margarin ve hindistan cevizi yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra ununu azar azar ekleyelin hafifi sert bir hamur yaptıktan sonra ( çok sert olmasın kulak memesi kıvamından az daha sert) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece de kızarana kadar pişirelim.
• Önceden hazırlanıp soğutulan şerbet fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı geçtikten sonra dökülür.
• Bir kaç saat bekleyen tatlılar hindistan ceviziyle süslenerek servis yapılır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...