Arnavut ciğeri tarifi:
• 300 gr kuzu ciğer
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı kimyon
• süt
• tuz
• sıvı yağ
• 1 su bardağı un
Arnavut ciğeri yapılışı:
• Öncelikle ciğerin üzerindeki zarını soyuyoruz. Küp küp doğranan ciğere tuz, kimyon ve kekiği ekliyoruz.
• Üzerine hafif çıkana kadar süt koyuyoruz . Yavaşça karştırıp güzelce harmanladıktan sonra bu şekilde bir saat bekletiyoruz.
• Bir saatin sonunda ciğeri süzgüye alıp sütün süzülmesini bekliyoruz.
• Temiz bir poşete unu döküyoruz ve ciğerleri de ekleyip torbayı sallayarak unun her yere bulaşmasını sağlıyoruz.
• fazla unlardan kurtulmak için süzgüye koyup sallıyoruz.
• Sıvı yağ koyduğumuz tavaya ciğerleri ekliyoruz ve 2 dakikayı geçmeyecek şekilde kızgın yağda pişiriyoruz
• Tabağa alıp sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...