Pages

29 Nisan 2014 Salı

Nefis Kremalı Kek / Pasta



Çok lezzetli bir pastayla yine bloğumdayım. Pastanın kreması sevgili Yeşim Ablanın çaylı pastasından. Gerçekten çok nefis bir krema kesinlikle denenmeli diyorum çünki yiyenlerden tam not aldı...

Kremalı kek tarifi
Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• yarım su bardağı ılık süt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı kakao

keki ıslatmak için
• 1 su bardağı şekerli süt



Nefis krema için

• 3 su bardağı süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı kakao
• 100 gr margarin yada tereyağ

Kakaolu kremalı pasta yapılışı:

• öncelikle pandispanya için yumurta ve şeker çırpılır.yağ ve süt eklenir karıştırılır.
• kalan malzemeler de elekten geçirilerek eklenir ve karıştırılır.
• yağlanmış orta boy yuvarlak yada kare kalıba hamur dökülür ve 180 derecede pişirilir fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.
• krema için margarin ve süt hariç bütün malzemeler tencerye konur karıştırılır.
• yavaş yavaş süt eklenir ve topak olmaması için karıştırılır. ocağa alınan tencere krema kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
• krema ılıkdıktan donra margarin eklenir ve köpük köpük olana kadar beş dk kadar çırpılır.
• soğuyan kekin üzerine bir bardak şekerli süt dökülür üzerine krema sürüldükten sonra dilenen şekilde süslenir ve dolaba kaldırılır en az 3 saat dolapta bekletildikten sonra servis edilir.



Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...