Home > Mart 2015

Mart 2015

Havuç Kremalı Ispanaklı Rulo Pasta

30 Mart 2015 Pazartesi Category : , , , , , 5


Çok güzel hafifi bir pasta. Değişiklik arayanlara bir alternatif ayrıca süt alerjisi olanlar içinde. Havuç ve ıspanak bitmeden deneyin derim...

Ispanaklı havuçlu rulo pasta
Malzemeler:

Pandispanya için
•4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 1 paket kabartma tozu + vanilya

Yapılıı:

• 250 gr kadar ıspanak yaprağı tencereye konur üzerine yarım su bardağı su konur ve haşlanır.
Haşlanan ıspanaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
• Bir bardağa konur ve kenara alınır.
• Yumurta ve şeker çırpılır.ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede 10 dk pişirilir ( çok fazla tutmayın rulo yaparken kırılır.
• fırından çıkarılınca hemen kağıdıyla beraber rulo yapılır ve soğutulur.



Kreması için

• 1 kg havuç
• 1 su bardağı şeker
• 4 dolu yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

•Havuçların üst kısımları kazınır ve ufak ufak doğranır. Hafif üstüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
•Pişen havuçlar blendırla çekilerek püre haline getirilir.
• Havuç püresi ocağa alınır ve içine şekeri katılır.
• Nişasta bir kase içinde suyla açılarak havuç püresine karıştırarak ilave edilir .
•Portakal kabukları da eklendikten sonra kaynayana kadar pişirilir. ( çok katı olursa su ilavesiyle açabilisiniz)
• Rulo yaptığımız kek açılır ve içine havuç kreması sürülür. Dikkatlice kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarılır.
• Dilerseniz üzerine de benim gibi havuç kreması sürebilirsiniz.
• Dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendiriniz.
• 2-3 saat sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...





Fırında Çipura

28 Mart 2015 Cumartesi Category : , , , , , , 0



Malzemeler

• Kişi sayısına göre balık
• 2-3 patates
• 1 kuru soğan
• İsteğe göre domates ( ben koymadım)
• sıvı yağ
• kekik

Yapılışı:
• Balıklar yıkanıp tuzlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir.
• soyulup halka şeklinde  doğranmış olan patates ve soğanlar uzerine konur.
• kekik serpilir ve üstlerine iki üç yemek kaşığı kadar yağ gezdirilir. ardından 180 derecede pişirilir.

Afiyet osun, şükrünüz bol olsun...

Blogger tarafından desteklenmektedir.