> | | | | | | | > Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Posted on 16 Ekim 2014 Perşembe | 1 Comment


Zeliha'da bu tarifi görünce çok beğendim çok lezzetli çok pratik bir tarif...

Kaşık dökmesi tarifi

Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5- 2 su bardağı un



Kaşık dökmesi yapılışı

• Yumurta ,yoğurt ve sıvı yağ bir kap içine konur ve çırpma teliyle çırpılır.
• Karbonat ve tuz eklenir, üzerine azar azar un eklenerek karıştırılır.
• Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak. Kaşıkla tavaya konduğunda yayılmayacak kıvamda olacak. Hamuru tavaya koymadan tavayı ister sıvı yağla ister margarinle yağlayıp hamurları tavaya kaşık kaşık döküp kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Comments:1

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.