Pages

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Pamuk Poğaça Tarifi


Bu nefis yumuşacık poğaçaları yaptıktan sonra vaz geçemeyeceksiniz. Bu poğaçalardan kim yediyse çok beğendi. Lezzeti garanti.

Pamuk poğaça tarifi

• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı şeker
• 1 paket instant maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olana kadar un

Pamuk poğaça yapılışı

• Süt cezveye konur ılık olana kadar ocakta tutulur. Malzemeler  yoğurma kabına konur azar azar un ilavesiyle yumuşacık bir hamur yoğrulur.ılık bir yerde üzerini örterek elli dakika bekletilir.
• Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
• Üzerine yumurta sarısı sürülür tepsi mayası için yirmi dakika bekletilen pamuk poğaçalar ikiyüz derecede kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz üzerlerine susam çörekotu serpebilirsiniz.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

2 yorum:

  1. Uzanip alasim geldi bir tane nasil guzel gorunuyorlar emeklerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Arzy Hanım teşekkür ederim ;))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...