Pages
▼
26 Kasım 2013 Salı
Nişastalı Kıyır Bisküvi
Çayın kahvenin yanına yakışan bir bisküvi tarifi....
Malzemeler:
• 1 Paket margarin (yumuşak)
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 Çay bardağı sıvı yağ
• 1 Su bardağı nişasta
• 3 Su bardağı un ( artırıp azaltılabilir)
• 1 Paket kabartma tozu
• 1 Paket vanilya
Yapılışı:
• şeker ve margarin iyice karıştırılır, kalan malzemelere de sırasıyla eklendikten sonra yumuşak bir hamur yoğrulur.
• yuvarlanıp istenen şekil verildikten sonra üzerine istenirse susam serpilir 175 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
22 Kasım 2013 Cuma
Zeytinyağlı Pazı Sapı Yemeği
Gerçekten çok güzel bir sebze yemeği kesinlikle önerilir.
Malzemeler:
• 1 bağ pazı sapı
• 1 adet kuru soğan
• 1 su bardağı domates sosu ( yazdan evde hazırladığım)
• 14-15 dal dereotu
• tuz
• zeytinyağ
Yapılışı.
• Soğan yemeklik doğranır, tencereye konur. Pazı sapları güzelce yıkanır on cm kalınlığında doğranır.
• Üzerine domates sosu tuz ve yağı eklendikten sonra kısık ateşte pişirilir. ocaktan almaya yakın üzerine dereotu doğranır.ılık servis yapılır.
Afiyet Olsun....
Malzemeler:
• 1 bağ pazı sapı
• 1 adet kuru soğan
• 1 su bardağı domates sosu ( yazdan evde hazırladığım)
• 14-15 dal dereotu
• tuz
• zeytinyağ
Yapılışı.
• Soğan yemeklik doğranır, tencereye konur. Pazı sapları güzelce yıkanır on cm kalınlığında doğranır.
• Üzerine domates sosu tuz ve yağı eklendikten sonra kısık ateşte pişirilir. ocaktan almaya yakın üzerine dereotu doğranır.ılık servis yapılır.
Afiyet Olsun....