Home > Nisan 2010

Nisan 2010

Kuru Köfte

29 Nisan 2010 Perşembe Category : , , , , 0

kırmızı et yemeyenlere bir alternatif daha tavuk kıymasından köfteler inanın tavuk kıyması olduğu hiç belli olmuyor çok lezzetli oldular biz çok sevdik

malzemeler
1 kg kıyma
1 baş soğan ( ince doğranmış)
1 çay bardağı galeta unu
yarım demet maydanoz
kimyon karabiber
tuz

yapılışı
bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun( sıvık oluyor biraz merak etmeyin) ellerinizi suyla ıslatıp kötelere şekil verin kızgın yağda kızartın
Afiyet Olsun

Sakızlı Sütlaç

Category : , , , , 0

sütlacı çoğu insan sever biz ailecek çok seviyoruz süt aldığımız zaman hemen yaparız çeşitli aromalarla çok güzel oluyor portakallı limonlu bunuda sakızlı yaptım çok hoş oluyor o sakızın insanı eriten kokusu sütlaçla birleşince hmmmh enfes enfes neyse tarife geçelim....

malzemeler
1kg süt
1,5 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı şeker
2 tane damla sakızlı falım sakız

yapılışı
pirinç ve suyu tencereye koyun suyunu çekene kadar pirinçleri haşlayın sonra sütünü ekleyin kaynamaya başlayınca ununu suyla eritip süte karıştırın 5 dk kaynadıktan sonra şekerini ekleyin küçük küçük parçalara ayırdığınız sakızlarıda ekleyin eriyene kadar kaşıkla karıştırın servis tabaklarına bölüştürün Afiyet Olsun

Bulgurlu Sulu Köfte

Category : , , , , 0

sulu köfte yaptım tavuk kıymasından çooook güzel oldu. yiyenler tavuk kıyması olduğunu anlamadı kırmızı et yemeyenler için büyük alternatif bence sulu köfteyi bir iki defa yaptım ama yinede uzun zaman olmuştu sevimli mutfakta resmini görünce yine aklıma geldi bende hemen yaptım (fikir için teşekkürler sevimlimutfak):-))))

malzemeler
500 gr tavuk kıyması
yarım su bardağından biraz fazla bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 baş soğan ( ince doğranmış)
tuz
kimyon+karabiber
2 yemek kaşığı biber salçası
sıvı yağ

yapılışı
biber salçası ve sıvı yağ hariç bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur sonra tencerede biber salçasıyla yağ kavrulur köfteler yuvarlak yapılır tencereye dizilir üzerine köfteleri azıcık geçene kadar su konur 15 dk pişirilir arzuya göre patateste konabilir
Afiyet Olsun

Taze Bakla Yemeği

28 Nisan 2010 Çarşamba Category : , , , , , 0

bahar ayının en lezzetli yemeklerinden biri bakla...biz çok seviyoruz resimde gördüğünüz baklaları bahçemden topladım tazecik çıtır çıtırdılar. elimle toplayıp pişirdiğinden midir nedir daha bir tatlı geldi bize:-)benden size tavsiye eğer evinizin kuş kadar dahi olsa bahçesi varsa gelecek bahara sizde ekin derim ..gelelim tarife....

malzemeler
1 kg kadar bakla
1 baş soğan
1 yk salça
yarım demet dereotu(olmazsa olmaz)
zeytin yağ
tuz
1 tatlı kaşığı şeker

yapılışı
soğanı tencereye yemeklik doğrayın üzerine ayıklanıp yıkanıp süzülmüş baklaları koyun yağ,tuz ve şekeri de ilave edin şaçasınıda ekleyip baklalar sararıncaya kadar kısık ateşte kavurun kavrulan baklalara suyunu ekleyin ancak çok değil ( üzerini çok geçmesin fazla su lezzetini kaçırır) baklalar yumuşayana kadar pişirin ocaktan almadan hemen önce de dereotunu ekleyin...
Afiyet Olsun

Fırında Kızarmış Ekmekler

27 Nisan 2010 Salı Category : , , , 0

eğer bayat ekmekleriniz varsa yumurtalı ekmekten sonra en sevdiğim değerlendirme biçimidir bu ayrıca kahvaltılarda veya ani gelen misafirlerde de çok işe yarıyor kimi insanlar ekmekler bayatlayınca değerlendirmek yerine çöpe atıyor doğrusu ben buna karşıyım çünkü öyle çok aç insan varki... neyse lafı uzatmayalım bence sizde deneyin birde eğer ekmekler yumuşacık olsun isterseniz fırının içine bir tasta su koyun su buharlaşıp ekmekleri yumuşatacaktır .


malzemeler
1 ekmek(bayat tercihimizdir):-)))
2-3 adet domates
kaşar yada herhangi bir peynir
sarımsak
kekik
eğer kaşar kullanırsanız tuz
margarin

yapılışı
ekmekleri dilim dilim keselim üzerlerine margarin sürüp peynir ve domates dizelim onların üzerinede kekik ve sarımsak koyalım fırına koyup kızartalım.
Afiyet Olsun

Marul salatası

16 Nisan 2010 Cuma Category : , , , , 1

sofraların vazgeçilmezidir salatalar biz her çeşidini severiz ayrıca sağlık açısındanda çok önemli besin kaynağıdır yeşillikler bende dün akşam bahçemden topladığım marul, nane ve taze soğanlarla salatamı yaptım...

malzemeler
7-8 yaprak marul
2 adet taze soğan
kara lahana
havuç
taze nane

sos için
yarım limon suyu
2 yk. kaşığı zeytinyağı
1 yk.elma sirkesi
tuz

yapılışı
yeşillikler güzelce bol suda yıkanıp doğranmalı havuç rendelendikten sonra hazırladığımız sos üzerine gezdirilip iyice harmanlayalım.
Afiyet Olsun

Biber Dolması

Category : , , , , 0

artık yavaş yavaş yazın gelmeye başlamasıyla birlikte insanın canı yaz sebzelerinden yemek istiyor bende o muhteşem biber kokusunu eve yayılmasına izin verdiğim biber dolmasını pişirdim. hepinize mutlu günler...

malzemeler
1 kg dolmalık biber
2,5-3 bardak pirinç(kırık)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2-3 adet domates
kıyma koyulabilir ben koymadım
tuz+ zeytin yağ
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber

yapılışı

öncelikle pirinçleri ayıklayıp yıkayalım arkasından yeşillikleri soğanı ve domatesleri mutfak robotunda çekelim veya doğrayalım arkasından salça ,baharatlar ve tuzunu ekleyelim pirinç ve yağıda koyduktan sonra güzelce karıştırıp önceden temizlediğimiz biberlerimize dolduralım (çok sıkı doldurmayın)tencereye biberlerin beline gelecek kadar su doldurup kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun

Yumurtalı Ekmek

14 Nisan 2010 Çarşamba Category : , , , , 2


kahvaltıda ne yesek diye düşünürken aklıma bayat ekmekler geldi.bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu yumurtalı ekmek yapmak değilmidir ve bende yaptım çok leziz oldular bence herkes denemeli...

malzemeler

1 ekmek

3-4 yumurta

kimyon+karabiber

kekik+kuru nane

tuz+kızartmak için sıvı yağ

yapılışı

ekmekleri dilimleyelim,yumurtaları genişçe bir kap içerisine kıralım baharatları ve tuzunu ekleyip çırpalım.tavayı ocağa koyup yağı kızdıralım(iyice kızsın yoksa ekmekler yağı içine çeker)ekmeklerin iki yüzünüde yumurtalı karışıma batırıp kızartalım.

Afiyet Olsun.

Çilek Reçelli Pasta

7 Nisan 2010 Çarşamba Category : , , , 1

canımız tatlı birşeyler istedi ne yapsam diye düşünürken doğaçlama bu tarif çıktı ortaya çokta lezzetli oldu beğenerek yedik nedense hiçbir tatlıyada çirkin olmuş demiyoruz:))))

malzemeler(kek için)
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket k.tozu+vanilya

kreması için
2 su bardağı süt
1su bardağı çilek reçeli (taneleriyle beraber)
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı çilek reçeli(kremeya konmayacak)

yapılışı
şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım süt ve yağı da ekleyelim karıştıralım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyim bidaha karıştıralım ayğlayıp unladığımız tepsiye dökelim 180 derecede 30-35 dk pişirelim öte yandan bir tencerede süt ve unu karıştıralım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim pişince reçeli ekleyip mikserle çırpalım ve kekin heryerine güzelce sürelim üzerine ayırdığımız 3 yemek kaşığı reçeli gezdirelim buz dolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım
Afiyet olsun

Kısır(sarmaiçi)

Category : , , , , , 0

baharın gelmesiyle her yede tazecik yeşillikler çıktı durum böyle olunca bu kısırı yapmak şart oldu kısırı çoğumuz bilir ve severiz gerçektende çok lezzetli bir aperatiftir hadi artık durmayalım ve yapalım

malzemeler
kişi başı sayısınca bir çay bardağı bulgur(yani 5 kişiyseniz beş çay bardağı)
1 adet kuru soğan
maydanoz
dereotu
roka
nane
havuç
mor lahana
taze soğan
tuz +sıvı yağ
limon
salça

yapılışı
önce bulguru sıcak suda haşayalım içine kuru soğanı doğrayalım oda pişsin öte yandan bütün yeşillikleri bir kabın içine doğrayalım arkasından pişen bulgura yağı salçayı tuzu ve limonu ekleyelim bulgur biraz soğuyunca yeşillikleride koyalım karıştırıp servisyapalım
Afiyet olsun

Pizza

Category : , , , , , 1

ilk baharın güzel bir günüydü pazar günü hava o kadar güzeldiki bizde o güzel sabahın kahvaltısını böyle güzel bir pizza ile yaptık . çok basit bir tarif sizde deneyin ve görün yorumları bekliyorum...

malzemeler(hamur için)
3 fincan un
1,5fincan yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz

üst malzemeler
1 yemek kaşığı salça yada domates püresi
1 su bardağı kaşar peyniri(ben beyaz peynir kullandım)
4-5 tane siyah zeytin
10-12 dilim sucuk (salam yada sosiste olabilir)

yapılışı
hamur malzemelerini karıştırın cıvık bir hamur olacak onu yağladığınız teflon tavaya güzelce yayın üzerine önce domates yada suyla sıvılttığınız salçayı sürün siyah zeytinleri, sucukları üzerine dizin en üstünede peynirinizi heryerine dökün tavanızı ocağın en küçük gözüne koyun kısık ateşte kapağını hiç açmadan 40 ,45 dk pişirin
Afiyet olsun

Blogger tarafından desteklenmektedir.